Kilo Vermenin Riskleri Nelerdir

Kilo Vermenin Riskleri Nelerdir?

Kilo Vermenin Riskleri Nelerdir? Kilo vermek konusunda pek çok insan uğraşmaktadır. Aslında vücutta fazla yağ birikmesine kilo alma diyoruz. Kilo alma, hareketsiz yaşam, çok yemek yeme, hormonal sorunlar, psikolojik sorunlar ve çeşitli hastalıklar ile oluşur. Fakat, beraberinde pek çok hastalığa yakalanmamızı sağlar. Kilo vermek için her bünyenin ayrı bir reçetesi vardır bu reçete uygulanmaz ise beraberinde ciddi riskler yaratır. İşte, Kilo Vermenin Riskleri:

Kilo Vermenin Riskleri Nelerdir?

Pek çok yerde, sosyal medyada, kitaplarda pek çok diyete rastlarsınız. Yüzlerce diyet varken halen şişmanlıkla uğraşan insanlar vardır. Bunun başlıca nedeni bu diyetlerde verilen hızlı kiloların zamanla çok daha fazlası ile geriye alınmasıdır. Ağırlığın hızlı kaybedilmesi, yağsız vücut kısımlarından erime, kas kaybı, metabolizmanın yavaşlamasına, bazı vitamin ve minerallerin eksilmesine neden olur. Metabolizmada bu tarz diyetler ile ciddi sağlık sorunları oluşabilir ve üstelik kilo verme konusunda psikolojik bozukluk yaratır.

1 Kg. kadar ağırlık kaybetmek için günde 1 saat kadar tempolu yürümek ve daha az beslenmek yeterlidir. Bu şekilde haftada 1 kilogram vermek mümkündür. Kısa sürede 10 kilogram verme fikri çok daha kolay geldiği için insanlar bu tarz uygulamalara yönelmezler. Oysa hızlı kilo verme vücutta kas ve suyu yok ederek sizi sindirim sistemi sorunlarına, besin yetersizliğine, böbrek ve kalp sorunlarına ve ölüme kadar götürebilir. Üstelik başarısız diyetler zamanla vücudunuzda bir direnç oluşturarak kilo vermeyi zorlaştırır.

Peptid YY hormonu, iştahı ve enerjiyi ayarlayan bir hormondur. Yemek yediğimizde veya spor yaparken bu hormon salgılanır ve beyinde oluşan açlık sinyallerini baskılar. Bu hormon sayesinde iştah baskılanır. Proteinli besinler uzun süre tok tutarlar ve PYY hormonu en fazla proteinle salgılanır. Günlük alınan enerjinin yaklaşık %20’si proteinlerden karşılanmalıdır. Metabolizma hızının artması için iştah baskılanması nedeni ile kahvaltıda protein mutlaka bulunmalıdır. Fakat, piyasada çok miktarda bulunan yüksek proteinli şok diyetlerden uzak durulmalıdır. Çünkü, vücut için gerekli olan günlük 0.8-1.0 gr/kg. proteindir.

Düşük enerjili diyetler, yorgunluk, bitkinlik, baş dönmesi, açlık, saç dökülmesi, bulantı, ishal, safra taşları, kalp sorunları gibi olaylara neden olurlar. Gerçek kilo kaybı vücutta olan yağ kitlesinden verilir. Kas ve su kitlesinden oluşan kayıplar sağlık açısından hep risk taşırlar. Dünya sağlık Örgütüne göre aylık 2-4 kilogram kadar kilo vermek sağlıklıdır. Kişi sağlıklıysa ve bir ameliyata hazırlanıyorsa doktor kontrolünde bu oran 6 kg. kadar çıkabilir. Bu nedenle kilo vermek için bir doktora gitmeli ve sabırla çalışmalıyız.

Ayrıca kontrol et

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır? Histeroskopi Ne Demek?

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır? vajina ve rahim ağzından histeroskop adı verilen özel bir optik cihaz …