Adet Sancısına Ne iyi Gelir

Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Adet Sancısı Nedir?

Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Kadınların kabusu haline gelen adet dönemleri oldukça sancılı ve acı verici olabilmektedir. Bu adet sancısı, kanamanın normal sınırlarda kalmasını sağlamak amacıyla ortaya çıkan rahim kasılmalarının bireylere ağrı olarak yansıması sonucu oluşmaktadır. Bu tür ağrılar kadınların günlük yaşamını etkilememesi için basit ağrı kesiciler ile de kontrol altına alınabilirken, bazen ağrı kesiciler de etki etmeyebilmektedir. Rek ağrısı birincil ve ikincil olarak ikiye ayrılmaktadır. Birincil adet sancıları normal şiddette ve herhangi bir sağlık koşuluna bağlı olmadan, adet dönemi sırasında veya öncesinde yaşanan sancılardır. İkincil adet sancıları ise, günlük yaşamın oldukça kötü etkilendiği, hastanelerin kadın hastalıkları bölümünün yüzde 10’unu oluşturan şikâyetlerden olan, çok şiddetli ve sürekli hissedilen ağrılardır.

Adet Sancısı Nedenleri

Adet Sancısına Ne iyi Gelir? Kadınların bazen şiddetli bazen ise hafif olarak hissettikleri bu ağrıların yani rahim kasılmalarının sebebi, rahim içi tabakasının atılarak yenilenmesi sırasında oluşan kanama miktarını en az seviyede tutmaktır. Prostaglandin maddesi, bu kasılmalar sırasında rahimde bölgesel olarak salgılanmaktadır. Bu maddenin aşırı derecede fazla veya oldukça az salgılanması adet sancılarının oluşma sebebidir. glandin salgısı özellikle yumurtlamalı bir adet döngüsünde gerçekleşebilmektedir. Bu yüzden adet olmadan kısa süre önce başlayan ve kanama bittikten sonra tümüyle kaybolan adet sancısı bir önceki adet döngüsünde yumurtlama olduğunun en güvenilir belirtilerinden biridir.

Adet Sancısı Belirtileri

Regl ağrısı genellikle adet görmeden önceki 24 saat içinde başlamaktadır ve âdetin başlamasıyla beraber şiddetli veya kısa süreli olarak artar veya hafifler. Buna ek olarak birtakım diğer belirtiler de adet sancısına etki edebilmektedir. Sırt ağrısı, baş ağrısı, bulantı, bacakların iç yüzünde hassasiyet olabilir. Ayrıca, ağrı eşiğinin de normalden düşük hissedilmesi, adet dönemi öncesi ve sırasında, acıya karşı duyarlılığı artırabilmektedir.

Adet Sancısı Tedavisi

Adet döneminde en çok sorula soru regl ağrısına ne iyi gelir.Ağrıların birincil veya altında yatan başka bir probleme bağlı olup olmadığını anlamak için detaylı bir muayene yapılmalıdır. Herhangi bir enfeksiyon ya da kist gibi bir durumu ayırt etmek için kan ve idrar tetkikleri ile ultrason incelemesi çoğu zaman gerekli olmaktadır. Adet sancıları oluşmasını önlemek mümkün değildir. Ancak ağrının şiddetine göre yapılabilecek birtakım tedavi yöntemleri bulunabilmektedir.

Orta şiddetli ağrılar için, bölgesel ılık havlu uygulanabilir. Veya sıcak bir duş alınabilir ancak, bunu yaparken kesinlikle karna direkt olarak ısı uygulanmamalıdır. İyi beslenme, B vitamini zengin yiyecekler tüketme, kuru yemiş tüketerek yağ miktarını artırma gibi yöntemler de ağrıları hafifletecek yöntemlerdendir. Aynı zamanda bölgeye yapılacak masaj veya düzenli egzersiz yapılması da oldukça etkili bir tedavi şeklidir.

Çok şiddetli ağrılar için ise jinekolojik muayene yapılmalı ve gereken ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

Adet Sansıcının en önemli tedavisi arasından yukarıda belirttiğimiz gibi, ıstma ve sıcaklık gösterilmektedir, bunun yanında evde yapılabilecek diğer tedavi metodlarını şu şekilde sıralammız mümkün;

Zencefi

Zencefil adet sancısı için etkin şekilde tarih boyunca medeniyetler tarafından kullanılmaktadır.Zencefil adet ağrısına neden olan prostaglandinlerin seviyelerinin düşürülmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca adet öncesi sendrom ile ilişkili yorgunluk mücadele ve düzensiz döngü sorunlarının üstesinden gelir.

Zencefil çayı hazırlayarak limon veya bal karıştırarak günde 3 bardak içmeniz sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırabilir.

Fesleğen

Fesleğen regş ağrısı ve krampları azaltmada çok etkili bir başka bitkidir. Bitki kafeik asit içerdiğinden dolayı alerjik ve ağrı unsurlarına neden olan ve bunların bir sonucu adet sancısının ortadan kalkmasını sağlar.

Fesleğeni bir bardak suda kaynatın ve bardağın ağzını kaparatak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Günd ebir bardak için. Adet sancılarına iyi gelecektir.

Tarçın

Tarçın adet sancısını rahatlatan antispazmodik, anticlotting ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca, tarçın diyet lifi, kalsiyum, demir ve mangan kaynağıdır.

Sıcak bir bardak su içine bir çay kaşığı koyarak iyice karıştırın ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir miktar bal karıştırabilirsiniz. Günde 2-3 bardak için. Adet sancılarını iyi gelecektir.

Rezene

Rezene, spazm fitoöstrojenik ve anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı sırayla, kramp , kas ağrıları ve adet sancılarına iyi gelmektedir.

Bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı rezene tıhumu koyun ve 5 dakika ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra bir çay kaşığı bal ekleyin ve günde 2-3 kere tüketin. Rezene çayı adet sancılarını giderecektir.

Şeker Kamışı Pekmezi

Adet sancı ve krampları için diğer bir etkili seçenektir. Kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, manganez, B6 vitamini ve selenyum açısından zengin olan, şeker kamışı pekmezi kan pıhtılaşmasını azaltarak rahim duvarları kaslarını yatıştırmaya yardımcı olur. Böylece adet sırasında kramp azaltır.

Papatya Çayı

Papatya çayı adet sancılarını gidermenşn yanında, papatya çayı tahimi dinlenidiren anti-inflamatuar ve antispazmodik özellikleri vardır.

Bir demliğe yarım poşet kurumuş papatya çayını dökün ve 15 dakika boyunca kaynatın. İçmeden nce bal veya limon karıştırabilirsiniz.

Papatya çayı aynı zamanda adet dönemindeki sinirlikik hali ve diğer psikolojik sendromları azalttığı söylenidr.

Maydonoz

Maydanoz adet sürecini uyarıcı ve adet sancılarını giderici de son derece etkili olan iki bileşik olan apiol ve myristicin içerir. Ayrıca, düzensiz adet döngüleri düzenlemeye yardımcı olur.

Bir bardak suya bir miktar maydonoz koyun ve 5 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra tüketin. Adet sancılarının en aza indirmek için günde en az 2 bardak veya fincan tüketin.

Ayrıca kontrol et

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar? Hamilelik Belirtileri Nedir, Hamilelik Belirtisi Nedir, Hamilelik, Her kadında her …