Hamilelikte Oluşan Çatlaklar Nasıl Giderilir

Hamilelikte Oluşan Çatlaklar Nasıl Giderilir

Hamilelikte Fazla kilo almak ve kiloları vermek, belirli hormonal değişimler, deride genişlemelere neden olur. Böylece, derimiz genişler ve çatlak ismini verdiğimiz çizgiler oluşur. Tamamen kozmetik olarak, görünüm bozukluğu yaratan çatlaklar erkekler dahil olmak üzere pek çok insanın özellikle de kadınların korkulu rüyasıdır. Çünkü, çatlaklar kolay kolay tedavi edilemez.

Özellikle hamile bayanlar çok fazla ve hızlı kilo aldıklarından ve vücutlarında oluşan hormonal değişimlerden kaynaklı çok daha fazla çatlaklara maruz kalırlar. Kilo ve hormonal değişimler yanı sıra cilt tipi de çatlaklara neden olmaktadır. İşte bu nedenle 1. Derece yakınında doğum sırasında çatlaklar oluşan anne adayında çatlakların olması gayet normaldir. Beyaz tenli kadınlarda, esmer tenli kadınlara göre doğum çatlakları çok daha fazla görülmektedir.

Hamilelikte Oluşan Çatlaklar Nasıl Engellenir

Hamile kalmayı planlayan kadınlarda çatlakların oluşmaması için, günde 1.5-2 litre kadar su tüketmesi ve bol yağlı kremler ile bacakların ve göbeğin masajlanması önerilir. Su, cilt elastikiyetini arttıran en önemli şeydir. Doktor tavsiyesi ile kullanılan kremler, cildin suyu hapsetmesine ve elastikiyetini arttırmasına neden olur. Bu tarz uygulamalar, çatlakların önüne geçmese bile, büyüyerek çirkin bir görünüme ulaşmasına engel olur.

Hamile bayanlara genelde çok sıcak su ile duş almamaları tavsiye edilir. Ilık su ile duş almak, küçük dairesel hareketler ile göbek ve basenlere masaj yapmak çatlakları azaltır. Özellikle ılık su ve soğuk su ile duş almak deriyi güçlendirdiğinden önerilir. Bu tarz uygulamalar çatlakların oluşmadan önüne geçmeye yarar. Çatlakları oluşmadan engellemek çok daha kolaydır.

Uzmanlar, bedende oluşan çatlakların renginin pembe olmasının çok daha kolay tedavi edileceğini söylemektedir. Koyu renk olanlar daha derin çatlaklar olduklarından tedavi edilmesi zor olanlardır. Badem yağı ve bebe yağı gibi kremler ile pembe olan çatlaklar masaj yapıldığında tedavi edilebilmektedir. Ayrıca kullanılan nemlendiriciler çatlaklara karşı etkilidir.

Sızma zeytinyağı, kakao yağı, kayısı, buğday ve çörekotu yağları çatlak tedavisinde sıklıkla kullanılan yağlardır. Pek çok hamile kadın, hamilelik sonrası lazer tedavisi ile çatlaklardan kurtulmaktadır. Fakat, dermatolog ve eczanelerde çatlar için yapılan bitkisel karışımlar düzenli kullanıldığında çatlaklar derinleşmeden rahatlıkla tedavi edilmektedir.

Ayrıca kontrol et

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır? Histeroskopi Ne Demek?

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır? vajina ve rahim ağzından histeroskop adı verilen özel bir optik cihaz …