Lotus Çiçeği Hakkında Bilgiler

Lotus Çiçeği Hakkında Bilgiler? Kısaca Bilgi?

Lotus Çiçeği Hakkında Bilgiler? Kendini temizleme özelliğine sahip tek çiçektir. Herhangi bir noktasına çamur ve toz geldiğinde bitki kendini sallayarak bir bölgeye atar ve yağmur yağdığında bu tozlardan kurtulur.

Lotus Çiçeği Hakkında Bilgiler? Nelumbo diye tabir edilen yağmur ormanlarında yetişen lotus çiçeği, nilüfer çiçeğine çok benzemektedir. Nilüfer çiçeğinin boyu 20 cm.’e kadar uzayabilirken, lotusun boyu yaklaşık 3 metreye kadar ulaşabilmektedir. Mitolojide ve eski inanç sistemlerinde bereket, doğum ve tutkuyu sembolize eden çiçeğe, eski yazıtlarda sıklıkla karşılaşılır. Budistler, genellikle tapınaklarda lotus çiçeğine benzer pozisyonda otururlar. Merhamet tanrıçası Guanyin, elinde bu çiçekle tasvir edilir.

Budizm’de saflığı, sadakati ve ruhsal uyanışı temsil eden çiçek, Buda’nın en yüksek öğretilerinden biri olan “Sekizli Yol”un ilkelerini oluşturur. İnsanın ışığa doğru yükselmesine benzer bir şekilde çamurlu su üstünde yukarı doğru büyüyen çiçek, sembolik olarak manevi aydınlanmaya ulaşmanın anahtarı olarak kabul edilir.

lotusciceği Lotusun Budizm’deki anlamı çiçeğin rengine göre değişmektedir. Mavi renklisi bilgeliği temsil ederken, pembe olanı yüksek aydınlanmaya işaret eder. Bazı efsanelerde Buda’nın ayakları dibinden çıktığı belirtilen lotus çiçeğinin beyazı manevi mükemmelliği, kırmızısı ise kalbi simgelemektedir.

Hinduizm’de kutsal kabul edilen çiçeğin dini anlamları vardır. Sonsuzluk ve maneviyatı temsil eden lotus, çakralar olarak bilinen vücudumuzun enerji merkezlerini, güzellik, refah, bilgi ve doğurganlığı sembolize eder. Lakshmi olarak bilinen ve refahı temsil eden Hindu tanrıçası, çiçeğin üzerine oturmuş olarak tasvir edilir. Yaratıcı Hindu tanrısı Brahma’nın ise lotus çiçeğinden geldiğine inanılmaktadır.

Mısır kültüründe “Seshen” olarak bilinen çiçek güneşi ve yeniden doğuşu temsil eder. Bu, gün ışığıyla birlikte yapraklarını açmasından ileri gelmektedir. Isis adlı tanrıçanın da bu çiçekten doğduğuna inanılmaktadır.

Lotus Çiçeğinin Faydaları Nelerdir

  • Kalbi Kuvvetlendirir
    Çiçeğin Kokusu ve Özü Uyku Verir ve Rahatlatır
    Mikropları Öldürür ve Hijyeniktir
    Baş Ağrısını Azaltır
    Lotus kökleri ishali Keser

Renkleri ve Anlamları

  • Beyaz Lotus: Zihnin saflığını, dinginlik ve huzuru temsil eder.
    Pembe Lotus: Aydınlanma ve maneviyatı temsil eder.
    Kırmızı Lotus: Sevgi, tutku, merhamet ve şefkatin simgesidir.
    Mavi Lotus: Bilgi ve bilgelik anlamına gelir.
    Mor Lotus: Bazı kültürlerde maneviyat sembolü olarak kabul edilen mavi lotus Budizm’de en önemli öğretileri temsil eder.

Ayrıca kontrol et

Probiyotik Yoğurt ve Probiyotik Yoğurt Faydaları

Probiyotik Yoğurt ve Probiyotik Yoğurt Faydaları

Probiyotik Yoğurt ve Probiyotik Yoğurt Faydaları? Bağırsaklarımızdaki yararlı organizmalar probiyotik bakteriler olarak adlandırılmaktadır. Probiyotik bakteriler …