Zayıflama Nedir

Zayıflama Nedir

Zayıflama, hastalık, besin eksikliği veya rejimle şişmanlığın yavaş yavaş azalması Fizyolojik zayıflama, beslenme yetersizliğine veya kıtlıktan dolayı bazı besin maddelerinin yokluğuna, veya harcanan enerjinin yiyeceklerden sağlanan enerjiyi aşmasına bağlıdır. Zayıflama, başlangıç ağırlığının %10 unu geçmedikçe hiç bir belirti göstermez. Hayvanların çoğunda ise devre dışı zayıflama görülür.Buna karşılık marazi zayıflamanın alınan günlük yiyecek miktarıyla hemen hiç bir zaman ilişkisi yoktur. Ülserler, sindirim kanalı urları, ruhsal iştahsızlık gibi doğrudan doğruya yeterli beslenmeyi engelleyen hastalıklar bu tanımlamanın dışındadır. Bu tip zayıflamada, diyabet, tüberküloz, kansızlık, nevrastenik veya ruhsal durumlar, kanser vb. hastalıklardan dolayı besinlerin yeterince soğurulamaması daha önemli bir etmendir.

Duygusal Açlık Ve Zayıflama, Üzgün, mutsuz ve sıkkın olduğunuzda kendinizi yemeğe vuruyor olabilirsiniz. Aşağıdaki koşullar size ne kadar yakın.Stresli olduğunuzda çok mu yiyorsunuz Yemeğin rahatlatıcı ve dinginleştirici olduğu doğrudur, üstelik yargılamaz, eleştirmez ve talep etmez. Yiyecekleri bu amaçla kullanmanın yanlış bir yanı yok, ama bu bir alışkanlık halini alırsa ya da sürekli stres altındaysanız kilo alacağınız garantidir.

Ruh halinizi düzeltmek için mi yiyorsunuz iş yerinde geçirilen her zorlu günün ardından bisküvi çikolata makinelerinin başına geçiyor, ya da evde sıkıldığınızda buzdolabına düzenli ziyaretler mi gerçekleştiriyorsunuz Daha yapıcı bir stratejiye ihtiyacınız var. Kendinize yiyecek içermeyen bir aktivite bulun. Egzersiz hem moral hem enerji verir. Ya da bir arkadaşınızı arayın ve dışarı çıkın. Ya da çocuklarınızdan şefkat isteyin.

Kendinizi ödüllendirmek için yer misiniz Özellikle kadınlar, bir projeyi tamamladıklarında kendilerini yiyecekle ödüllendirir. Kolay bir hedef belirleyin Her gece bir çanak dondurma yemek yerine haftada üç gün yarımşar çanak yemeye başlayın. Böylelikle haftada 1800 kalori az almış olacaksınız. Daha da iyisi, elinize sürükleyici bir roman alıp odanıza çekilin.Açlığın kaynağına inin. Duygusal yemenin püf noktası, neden, ne kadar ve ne sıklıkta yediğini bilmemektir. Bazen duygusal bir terapi, altta yatan sorunları çözmeye yarayabilir.

Sağlıklı Zayıflama Nedir

Sağlıklı zayıflama, dengeli ve besin değeri yüksek gıdalardan oluşan bir beslenme programı uygulayarak gıdalardan alınan kalorinin gün boyu harcanan kaloriden az olmasını sağlayarak vücuttaki fazla yağ depolarının azaltılmasına yönelik, kişinin ideal kilosuna inmesini sağlayan beslenme şeklidir. Aslında “doğru beslenme” ve “sağlıklı zayıflama” birbirine çok yakın iki kavramdır. Vücudunuz için gerekli besin ögelerini (protein, yağ, karbonhidrat), vitamin ve mineralleri tam olarak aldığınız bir beslenme şekliyle eninde sonunda ideal kilonuza inersiniz. Çünkü sağlıklı zayıflamanın temel hedefi, size kilo aldıran beslenme alışkanlıklarınızı bırakarak aynı doğru beslenme de olduğu gibi besin değeri yüksek ve kalorisi az gıdaları daha çok tüketmenizi sağlamaktır.

Fazla Kiloların Sağlımıza Etkisi

Pek çoğumuz ideal kilomuzda değiliz ve bu sadece bizim değil tüm dünyanın problemi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) istatistiklerine göre tüm dünya genelinde 20 yaş üstü yetişkinlerin %35’i aşırı kilolu ve bunların %11’i obez. Daha da kötü olanı ise 5 yaş altında 42 milyon çocuk fazla kilolu ya da obez ve bu rakamlar her yıl katlanarak artıyor.

TIME dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre toplam dünya nüfusu 316 milyon ton geliyor ve bunun 16.5 milyon tonunu fazla kilolar oluşturuyor. Böyle baktığımızda dünya nüfusunun ideal kilosuna inebilmesi için 16.5 milyon ton kilo vermesi gerekiyor. Zayıflama sektörünün bu kadar büyük olmasının nedeni işte bu rakamlar.

Peki, Sağlıklı Zayıflama için Ne Yapmalı

Sağlıklı zayıflamak için yapılması gerekenlerden önce “yapılmaması gerekenler” hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Hepimiz fazla kilolarımızdan kurtulmak ve mümkün olan en kısa sürede kurtulmak istiyoruz, kim istemez ki? Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Çok kısa sürede, örneğin 1 hafta gibi bir sürede 7-8 kilo verilmesini vadeden diyetlerden kesinlikle uzak durmak gerekiyor. Yani kilo verme planınız “1 haftada 4-5 kilo daha hafif geleyim de daha sonrasında bu kiloları fazlasıyla geri almamda bir sakınca yok” değilse şok diyet olarak tanımlanan bu diyetler uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmiyor.

Ayrıca kontrol et

Patates Diyeti Nasıl Yapılır

Patates Diyeti Nasıl Yapılır Patates diyetiyle 3 günde 5 kilo vermek mümkün İçerisindeki karbonhidrat ve …