Travocort Krem

Travocort Krem

Travocort Krem Nedir, Endikasyonlar Travocort krem şiddetli iltihabi veya ekzematöz reaksiyonlar ile seyir eden derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının örneğin ayak parmaklarının aralarında, ellerde, kasıklarda ve genital bölgede başlangıç ve ara tedavisi için uygundur.Kontrendikasyonlar Tedavi alanında tüberkülotik veya luetik süreçler bulunduğunda; virozlarda (örn. varicella, herpes zoster), rozasea, perioral dermatit ve tedavi edilecek bölgede aşı sonrası cilt reaksiyonları olduğunda kontrendikedir. Bileşiminde bulunan maddelerden herhangi birine karşı olduğu bilinen aşırı duyarlılık.

Uyarılar ve Önlemler

Bakterilerle enfekte olmuş cilt hastalıklarında ayrıca spesifik bir tedavi gerekebilir. Yüze uygulamalarda, Travocort’un göze kaçmamasına dikkat edilmelidir. Sistemik kortikoidlerde olduğu gibi, lokal kortikoidlerin kullanılması ile de (örn. uzun süre yüksek doz veya geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya göz çevresindeki deriye uygulanmaları sonucu) glokom gelişebilir. interdigital kısımların enfeksiyonunda, Travocort’a batırılmış bir gazlı bezin el ya da ayak parmakları arasına yerleştirilmesi tavsiye edilir. Tekrarlayan enfeksiyonları engellemek için, kişisel giyecekler (el ve yüz bezleri, havlular, iç çamaşırları v.b.- pamuklu ürünler tercih edilmelidir.) hergün değiştirilmeli ve kaynatılmalıdır. Düzenli hijyenik önlemler, Travocort’la tedavinin başarısı için esastır.

Ayaktaki mantarlarda, yıkanmadan sonra ayak parmak araları iyice kurulanmalıdır. Çoraplar her gün değiştirilmelidir. Gebelik ve laktasyon Gebelik kategorisi Cdir. Birçok epidemiyolojik çalışma gebeliklerinin ilk trimestrinde sistemik glukokortikoidler ile tedavi edilen kadınların çocuklarında dudak yarığı görülme riskinde artış olabileceğini düşündürmektedir. Dudak yarıkları nadir görülen bir oluşum bozukluğudur ve sistemik glukokortikoidler teratojenik iseler bu, gebeliği esnasında tedavi edilen her 1000 kadın için bir veya iki vaka artışı anlamına gelir. Gebelik esnasında topikal glukokortikoid kullanımı hakkındaki veriler yetersizdir, bununla birlikte topikal glukokortikoidlerin sistemik etkileri çok düşük olduğu için daha düşük bir oran beklenmelidir. Genel bir kural olarak kortikoid içeren topikal preparatlar gebeliğin ilk trimestrinde kullanılmamalıdırlar. Travocort ile tedavinin klinik endikasyonu gebe ve süt veren kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle geniş alanların tedavisinden kaçınılmalıdır. Emziren kadınların memelerine tatbik edilmemelidir. Araç ve makina kullanımına etkisi: Yoktur.

Yan Etkiler

Travocort ile tedavide nadir vakada kaşıntı, yanma, eritem veya veziküllenme oluşabilir. Geniş alanlara (vücut yüzeyinin % 10’ u ve fazlası) veya uzun süreli (4 haftadan uzun) uygulamalarda, aşağıdaki yan etkiler oluşabilir: deride atrofi, teleanjiektaziler, striae, akne benzeri değişiklikler ve kortikoid’in resorbsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler. Topikal uygulama için olan diğer kortikoidlerdeki gibi, nadir vakada follikülit, hipertrikoz, perioral dermatit ve bileşenlere karşı alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Travocort, kadında gebelik veya süt verme döneminde uzun süre veya geniş alanlarda uygulandığında, yenidoğanlarda da bazı yan etkilerin oluşması mümkündür (örneğin, hamileliğin son haftalarındaki uygulamalar sonucunda böbreküstü bezi fonksiyonlarında azalma ).

Etkileşimler
Bilinmemektedir
Dozaj

Travocort, günde 2 defa hastalıklı deri kısımlarına uygulanır. iltihabi ya da ekzematöz belirtilerin kaybolmasını takiben ya da tedavi başlangıcından en geç 2 hafta sonra, Travocort krem kesilerek, tedaviye kortikoid içermeyen Travogen ile devam edilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgeler için geçerlidir. Doz aşımı: Akut toksisite çalışmalarından elde edilen sonuçlara göre kremin cilde uygulanan birdoz aşımı (resorbsiyona elverişli şartlarda geniş bir yüzeye uygulama) ve hatta tüm tüp içeriğinin yanlışlıkla ağızdan alınması akut bir toksisite riski yaratmamaktadır.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …