SSL Hatası Nedir

SSL Hatası Nedir? SSL Hatası Ne Anlama Gelir?

SSL Hatası Nedir? Hatayı çözmenin birçok şekli olmakla birlikte bazen ciddi anlamda kişisel bilgileri tehdit edebilen boyutlardada olabilmektedir. yerine “https” güvenli bağlantı protokolü kullanılır. Server ile kullanıcı arasında geçen trafikte veri akışını güvenilir bir şekilde şifreler.

SSL Hatası Nedir? Veriler 128bit, 256bit vb. uluslar arası standart kabul edilen yöntemlerle kırılması imkansız şekilde şifrelenmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken SSL’ in web sitenizin alt yapısını(yazılım) ve site güvenliğini sağlamadığıdır. SSL yalnızca veri giriş çıkışlarında kullanıcı ile site arasında ki trafiğin güvenirliğini sağlamaktadır.SSL kısaltmanın açılımı Secure Sockets Layer (güvenli giriş katmanı) dır. Sitenin güvenlik sertifikasının güvenilmediğini gösteren bir hatadır.

SSL Çeşitleri Nelerdir?

Satıcıya ve hizmet sağlayıcıya göre isimlendirilmiştir. Bu nedenle kafa karıştırabiliyor. Henüz yeni duyuyorsanız ve ihtiyacınız varsa bilmeniz gereken kullanım alanlarıdır. Bu sizin için yeterlidir. Bende SSL’ in çeşitlerini anlatırken detaydan değil kullanım alanlarından bahsedeceğim.

Bu sayede e-ticaret sitesi için online ödeme işlemlerinde hangi ssl gereklidir, kurumsal web sitesinde ssl tercihi ne olmalıdır ve kişisel web sitesinde hangi SSL yeterlidir gibi soruların cevap bulmasını sağlayabiliriz. SSL 4 başlık altında çeşitlerini özetlemek mümkün. Bu 4 başlık kullanım alanlarına ve ihtiyaca yönelik olarak oluşturulmuş SSL sertifika çeşitleridir. Bunlar Standart SSL,WildCard, EV SSL, Multi Domain SSL sertifika hizmetleridir.

Standart SSL Nedir?

Yalnızca http protokolü yerine https protokolü kullanarak güvenli bağlantılar oluşturmanızı sağlayan SSL sertifika hizmetidir. Tüm SSL’ lerde olduğu gibi standart SSL’ de tek ip tek alan adı için kullanılabilir. Alt alan adlarıyla(blog.siteadresi.com gibi) aynı server’ da bulunan diğer web sitelerini(siteadresi.net gibi) kapsamaz. Ayrıca herhangi bir evrak gerektirmez. İyi bir Standart SSL sertifikası fiyatı 40 ile 100 TL arasında değişmektedir. E-ticaret sistemlerinde kredi kartı ile ödeme entegrasyonu için kullanılabilir ve yeterlidir.

WildCard SSL

Bir alan adına ait kök bağlantı ve alt alan adlarının tamamını kapsar. Örneğin WildCard www.siteadi.com ve blog.siteadi.com https ile güvenli bağlantı özelliğini sağlar. Tek ip tek alan adına atanabilir. WildCard’ da standart SSL’ de olduğu gibi evraka gerek duymaz. Fiyat aralığı 100TL ile 1000TL arasında değişebilmektedir.

EV SSL

WildCard SSL’ e ek olarak alan adınızın tarayıcı çubuğuna şirket ve web sitesi bilgilerinin görüntüleyebilmesi sağlanır. Bu SSL sertifikasına sahip olabilmek için şirket bilgileri, ticari faaliyet belgesi, vergi, imza sirküsü vb. gibi bazı evrakları sizden istemektedirler. Her SSL hizmeti veren firmaya göre değişen belirli bir süreç(ortalama birkaç gün sürer) sonucunda sertifikanız aktif edilmektedir. EV SSL’ de evrak vermeniz gerekmektedir. EV SSL fiyatları 400TL ile 2500TL arasında değişmektedir.

Multi SSL – Çoklu Alan Adı

Eğer yukarıdakilerden hiçbiri işinize yaramıyorsa, birden fazla alan adınız var hepsinde https kullanmak istiyorsanız Multi SSL sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. Bu sertifika tek ip tek alan adına kurulumu yapılsa da eklenti ile diğer alan adlarına da https bağlantısı sağlamaktadır.

Kredi kartı ile ödeme alınan e-ticaret sitelerinin birden fazla alan adına hizmeti varsa tavsiye edilmektedir. Fiyat aralığı 500TL ile 4000TL arasında değişiklik gösterebilir. İçeriğinize, ihtiyacınıza, gelecek projelerinize bağlı olarak yukarıdaki SSL çeşitlerinden bir tanesini seçebilir, fiyat araştırabilir prestijinize ve SSL’ in halk arasındaki tanınırlığına bakarak tercihinizi yapabilirsiniz.

SSL Kurulumu Nasıl Yapılır?

Kurulum çoğu hosting firması tarafından yapılmaktadır. Eğer hosting firmasının envanterinde SSL satışı varsa size kurulumu yapacaklardır. Hosting firmasının sattığı SSL uymuyorsa kendiniz farklı bir sertifika edinmek isteyebilirsiniz. Bu durumda kurulumu basitçe size verilen hosting panelinden veya serverınız üzerinden yapabilirsiniz. Detaylı olmamasıyla beraber basit bir işlemdir. Burada aşamalı bir işlem vardır.

Önce SSL’ i alan adına tanımlayarak vereceğiniz ip’ yi kapsayacak şekilde kuruyor daha sonra web sitenizde http olan linklerinizi https olarak değiştiriyorsunuz. Bu linkleri .htaccess ile veyayazılım olarak yapmanız gerekiyor. Yine de kendiniz kurmak istiyorsanız Google’ daCpanel SSL Kurulumu aramasını yaptığınızda bir çok ders görebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken SSL’i tek bir site, ip için tek bir sefer key oluşturma hakkınız olduğudur.

Ayrıca kontrol et

Beta Sürüm Nedir

Beta Sürüm Nedir? Beta Sürüm Ne Demek?

Beta Sürüm Nedir? Beta ya da Beta Sürüm yazılımın ilk sürümündeki sistem testlerinden ve eksiklik …