Kaşıntıya Ne iyi Gelir

Kaşıntıya Ne iyi Gelir? Kaşıntı Nedir?

Kaşıntıya Ne iyi Gelir? Uzun vadeli ve kronik kaşıntıların tedavi edilmesi gerekir, bu bağlamda kaşıntılı deri, ilaç, ıslak pansuman veya güneş, serin bir banyo veya kaşıntıyı ortadan kaldıran ürünler kullanılabilir.Kaşıntı deriyi tahriş etmenin yanında rahatsız edici bir hisse neden olur. Ayrıca kaşıntı (proo-RIE-tus) olarak bilinen, kaşıntılı cilt, sedef hastalığı veya dermatit döküntü veya başka bir durumun sonucu da olabilmektedir. Bunun yanında özellikle kaşıntılı cilt, karaciğer hastalığı veya böbrek yetmezliği gibi bir hastalığın belirtisi olabilir.Fakat aynı zamanda şunun bilimesi gerekmektedir, her kaşıntının altında da ciddi bir hastalık aramak yanlış olur. Cilt veya deride kırazıklık, şiş veya döküntü aşırı miktarda olduğunda doktora başvurmanızı öneririz.

Kaşıntının Belirtileri? Kaşıntı Belirtileri?

Kaşıntıya Ne iyi Gelir? Kol veya bacak kısımlarında , vücudun bütün bölgesinde veya bir kısmında, küçük alanlarda kaşıntı olabilir. Kaşıntının bir çok sebebi olabilmekle birlikte sebebi belirlenemeyen kaşıntılarda vardır. Kaşıntı belirtilerini sıralayacak olursak;

  • Kızarıklık
    Leke, sivilce ve kabarıklıklar
    Kurumuş ve çatlamış deriler
    Ciltde köseli veya pullu deri

Bazen kaşıntı uzun süre ve çok şiddetli olabilir. Aşırı kaşıma sonucu deriye zarar verecek kadar şiddetli kaşıntı tipleri vardır. Çok uzun süren ve sürekli artan kaşıntı vakalarında mutlaka doktorunuza başvurun, çünkü cilde zarar verebilir, bir enfeksiyon başlangıcı olabilir.

Kaşıntının Nedenleri? Kaşıntı Nedenleri?

Kaşıntıya Ne iyi Gelir? Kaşıntının bir çok nedeni olabilir, iç organlardan birisinin rahatsızlığından, ciltte enfeksiyon olmak üzere yüzlerce hatta binlerce sebebi olabilir. Çünkü vücudun her tarafını kaplayan en büyük organ olarak gösterilen deride meydana geldiği için bazı uzmanları 5 binden fazla sebebinin olabileceğini belirtmektedir. Ama biz en yaygın olanları ele alacağız.

Kuru Cilt

Genelde parlak ve kırmızıdır, Cildin kurumasından kaynaklanır özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda kalorifer ve sobaların yakılmasıyla birlikte dayanılmaz bir hal alır. Bunun yanında bu tür kaşıntılarda ciltte dökülmeler olabilir.

Cilt Koşulları

Bazı cilt hastalıklarından kaynaklanan kaşıntıları kapsar. Egzama, kurdeşen, suçiçeği gibi hastalıkların neden olduğu kaşıntılardır, bu tür hastalıkların neden olduğu kaşıntılar başlangıç aşamasında tedavi edilebilirler.

İç Hastalıklar

Lösemi, karaciğer hastalıkları, böbrek yetmezliği gibi iç hastalıklarda kaşıntıya neden olabilmektedir. Bunun yanında knser, tiroiz bezlerindeki hastalıklar başta olmak üzere bazı iç hastalıklar kaşıntıya neden olabilmketedir.

Sinir Bozuklukları

Sinir sistemini etkileyen durumlar – multipl skleroz, diyabet, sinir sıkışması ve zona (herpes zoster)gibi hastalıklar, kaşıntıya neden olabilmektedir.

Alerjik ve Tahriş Faktörleri

Yünlü giysiler, kimyasal maddeler, sabun ve diğer temizlik veya kullanılar araç gereçler yanında, komzetik maddeleri, gıdalar ve bitkiler kaşıntıya neden olabilir. Özellikle hassas cilde sahip olan kişilerde alerjik astım hastalarında, sık görülür.

İlaçlar

Antibiyotikler, antifungal ilaçlar veya narkotik ağrı kesici gibi ilaçlar kaşıntıya neden olabilmektedir.

Gebelik

Hamilelik sırasında, bazı kadınlar, özellikle karın, uyluk, göğüsler ve kollar kısımında kaşıntı sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca, dermatit kaşıntılı deri koşulları, hamilelik sırasında daha da kötüleştirebilir.

Kaşıntının Tedavisi ve Doğal Tedavi Önerileri

Kaşıntı sorunlarıyla karşı karşıya olduğunuzda mutlaka doktorunuzadan randevu alarak altında yatan asıl nedenleri öğrendikten sonra tedavi sürecini başlatmalısınız. Bunun yanında paylaşacağımız yöntemleri kullanabilirsiniz.

Karbonat Kaşıntıya İyi Gelir

Karbonat kaşıntılı ve döküntülü deri tedavisinde bütün dünyada yaygın şekilde kullanılmaktadır. Genelde kaşıntı olan kısıma dökerek uygulamayı tavsiye edenler var fakat biz bu şekilde uygulanmasını tavsiye etmiyoruz. Banyo suyuna karışturarak veya küvetteki suya karıştırarak kullanılmasını öneriyoruz.

Limon

Antiseptik, anestetik, anti-enflamatuar ve anti-tahriş edici özelliklere sahip olan limon aynı zamanda sitrik asit ve asetik asit ihtiva etmektedir, bundan dolayı kaşıntı sorunları için alternatif olabilir. Limon suyunu bir pamuk yordamıyla ciltte kaşınan kısma uygulayın. Fakat bu illemi yatmadan önce yapın, uygulamayı yaptıktan sonra güneşe çıkmamaya dikkat edin.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi antiseptik, anti-kaşıntı, antifungal özelliklerinden dolayı, kaşıntıdan kurtulmaya yardımcı olabilir. Direkt cilde uygulamayı tavsiye etmiyoruz. Ilık banyo suyuna bir iki bardak elma sirkesi ekleyin, pamuk gordamıyla kaşıntı olan kısımlara uygulayın ve daha sonra saf suyla duş alın.

Ardıç Karpuzu ve Karanfil

Ardıç ile birlikte kullanılan karanfil kaşıntılı bir cilt için mükemmel bir çare olabilir. Ardıç meyveleri etkili anti-inflamatuar özelliklere sahiptir bunun yanında, karanfil kaşıntı hissini azaltmak için uyuşmuş sinir uçları yardımcı olan güçlü bir uçucu yağ içerir.

Bir tencerede tuzsuz tereyağını eritin, başka bir tencerede iki çorba kaşığı balmumu eritin daha sonra bunları iyice birbirine karıştırın. Daha sonra, ardıç meyvesini ve karanfili ekleyerek tekrar karıştırın. Spğuduktan sonra etkilenen kısma sürün.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi kaşıntı anında rahatlama sağlar, anti-tahriş, anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikler içermektedir.

Küveti su doldurun ve bir miktar yulaf ezmesi katarak içinde 20-30 dakika durun. Su çok sıcak olmasun çünkü sıcak su, kaşıntının artmasına neden olabilmketedir.

Soğuk Su

Cilt ve deride kaşıntılara karşı soğuk su etkili bir çözüm olabilir. Özellikle gözlerde meydana gelen kaşınrılara karşı soğuk su uygulaması hem kaşıntıyı hem de kaşıntının neden olduğu sızıyı geçiştirir. Bunun yanında yaz aylarında terlemeden kaynaklanan kaşıntıya karşı soğuk su banyosu iyi gelir.

Kekik

Kekik anestezik ve anti-inflamatuar özelliklere sahip timol olarak adlandırılan maddeyi önemli miktarda içermektedir. Kekikin içerdiği timöl uyuşmuş sinir lifleri yanında kaşınmaya neden olan inflamasyonu azaltabilir. Yemeklerde kullanılarak tüketilir, böylece hem aşırıya kaçılmamış olur.

Nane Yağı

Nane yağı anti-enflamatuar, antiseptik, analjezik ve dermatit, uyuz veya stresin neden olduğu kaşıntıyı rahatlatma ve tedavi edici özelliği vardır.

Bunun için ılık su ile doldurduğunuz küvete, birkaç damla nane yağı ekleyin ve suya girerek 30 dakika suyun içerisinde bekleyin.

Nane yağı dığında suya hindistan vecizi, yetin veya badem yağından bir yemek kaşığı ekleyebilirsiniz. Böylece kaşıntı tedavisinin daha etkili olmasını sağlamanız mümkün.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …