Karboksiterapi Nedir

Karboksiterapi Nedir

Yağ yakmak ve selülit tedavisinde cilt altına karbondioksit verilmesine karboksiterapi deniliyor. Karbondioksit, cilt altına verildiğinde dokularda kan akımı hızlandığından yağlar yakılmaya başlanır. Çoğu kadın kozmetik olarak selülitlerden ve çatlaklardan kurtulmak ister. Bu tarz cilt sorunları ciddi rahatsızlık verir. İşte bu nedenle kullanılan karboksiterapi en zararsız ve acı vermeyen etkili çözümdür.

Karboksiterapi Vücuda Zararlı mıdır

Karboksiterapinin vücuda hiçbir zararı yoktur. Karbondioksit solunum yolu ile atılabilir ve vücudumuz zaten bu gazı üretmektedir.

Karboksiterapi Ne Amaçla Kullanılır

Selülit, bölgesel incelme, doğum sonrası çatlakları, göğüs dikleştirme, yara iyileştirme, cilt gençleştirme ve saç dökülmelerinde kullanılır.

Karboksiterapi Ne Etki Yapar

Uygulandığı bölgede kan dolaşımı hızlanır, toksinler atılır, ödemler çözülür, doku yenilenmesi başlar, yağ yakılması ve cildin sıkılaşması sağlanır.

Karboksiterapi Nasıl Uygulanır

Karbondioksit gazının cilt altı dokulara verilmesi ile yapılır. Enjekte edilen gaz, dokular tarafından emilir ve hızla etki etmeye başlar. Haftada 1-2 kez olmak üzere yaklaşık 10-20 seans aralığında etkisini belli eder.

Karboksiterapinin Yan Etkisi Var mıdır

Karboksiterapi uygulanan bölgede hafif dolgunluk hissi oluşabilir. Geçici ödem bazen yan etki yapabilir. Tedavi sonrası yaklaşık 4 saat kadar banyo, havuz gibi su ile ilgili aktivitelerden uzak durulmalıdır. Bedeni saran sıkı kıyafetler giyilmemelidir.

Karboksiterapi uzun süredir uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücudumuz günde 1.5 litre kadar karbondioksit üreterek, dışarıya atar. Karboksiterapide verilen karbondioksit, vücudun ürettiğinin çok altındadır. Kontrollü olarak karbondioksiti veren özel cihazlar yardımı ile yapılan bu tedavi 1990 yılından bu yana tüm Avrupa ve Amerika’da kullanılmaktadır. Yağların yakılması, ciltte elastikiyetin artması, şişliklerin azalması, çatlakları ve bacaklarda kılcal damarların genişlemesinin azalması, varislerin yok olması, göğüs ve çene kısmında olan sarkmaların toparlanması için kullanılır.

Şeker hastalığı nedeni ile oluşan cilt yaralarında, sedef hastalığında, liposuction ameliyatı öncesi, doku sarkmaları, ameliyat izleri ve çatlaklarda çok başarılıdır.

Karboksiterapide Nelere Dikkat Edilmelidir

Karboksiterapiyi yapacak cihazın CE sertifikası kesinlikle olmalıdır. CE sertifikası olan cihazlarda, dokuya verilen karbondioksit miktarı, verilme şekli, dinlenme aralıkları patentli cihazlarla mümkündür. Ayrıca uygulamayı yapacak olan kişinin kesinlikle bu konuda eğitim alması gerekmektedir. Eğitimsiz kişilerde bu tedavi hiçbir etki göstermemektedir.

Ayrıca kontrol et

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır? Histeroskopi Ne Demek?

Histeroskopi Nedir Nasıl Yapılır? vajina ve rahim ağzından histeroskop adı verilen özel bir optik cihaz …