Kanlı Balgamın Nedenleri

Kanlı Balgamın Nedenleri

kanlı balgam nedenleri çok ama hastaların incelenmesi hekimi hızla teşhise götürür. Kalbin dinlenmesi ve toplardamar trombozu belirtilerinin sistemli araştırılması, kalp damar sistemiyle ilgili nedenleri hemen bir yana bırakmayı sağlar.

Göğüs filmi ve bakteri incelemesi, verem olup olmadığını aydınlatır. 40 yaşını aşmış bir kişide kanlı balgam, akla hemen bir bronş kanseri olasılığını getirir. Kanlı balgamın üçüncü büyük nedeni bronş genişlemesidir.

Öteki nedenlerin araştırılmasına ancak bu olasılıklar bir yana bırakıldıktan sonra başvurulur. Bu durumlarda eksiksiz bir sorgu, bronkoskopi ve tam bir klinik muayene, çoğunlukla teşhisi sağlar. Kanlı balgamın başlıca nedenidir. Hastalığı ortaya çıkaran kanlı balgam berem teşhisi şunlara dayanır.

Nedenleri
1- Hastanın geçmişinde bir birincil verem, bir bulaşma öyküsü, genel durum bozulması ve sinsi ateş araştıran sorgu.
2- Öksürük ve ateş varlığını gösteren klinik muayene.
3- Teşhisi doğrulayacak olan tamamlayıcı muayeneler radyografi ve tomografiler hastalığı akla getiren görüntüler verirler. Bakteri incelemesi temel muayenedir. Verem basili tekrar tekrar aranmalıdır. Doku ölümü sonucunda kovuk içindeki damarın yırtılmasının sonucudur. Günümüzde çok ender raslanmaktadır. Kanlı balgam şu durumlarda ortaya çıkabilir.

Birincil bir verem sırasında
1- Geç bir lenf bezi bronş veremi sırasında.
2- Özellikle bir iltihap bulunduğunda verem kökenli bronş daralmaları durumunda.

Çoğunlukla akciğer bronş urlarının başlıca nedenidir. 40 yaşını aşkın erkeklerde kanlı balgam kanseri akla getirir. Hastalığın belirtisi olan kanlı balgam ender olarak ağaç çileği peltesi görünümündedir. Çoğunlukla az miktardadır.

Sabahları görülür ve üst üste çıkarılır. Tek basmadır yada yalın akciğer bronş iltihaplarıyla birliktedir. Çok şiddetli olabilir. Bu durumda yaygın ur yıkımına bağlıdır. Klinik belirtiler inatçı bir öksürük mediyastin basısı belirtileri ve çomakparmaklılıktır.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …