Göz Nezlesine Ne iyi Gelir

Göz Nezlesine Ne iyi Gelir? Göz Nezlesi Nedir?

Göz Nezlesine Ne iyi Gelir? Göz Nezlesi, gözün en dış kısmını kaplayan ‘‘konjunktiva’’ iltihabı sonucu oluşur. Bu dış tabaka gözyaşı ve mukus üreterek göz yaşlanması sağlayarak göze mikropların ve zararlı maddelerin girmesine engel olur. Konjonktiva şişmiş ve kızarmış ise tahrip olduğu anlamına gelir. Normalde 7-8 gün içerisinde kendiliğinden geçer ama bulaşıcı olan ve redavi edilmesi gereken çeşitleri de vardır. Sürekli olarak göz nezlesinin tekrar etmesi bağışıklık sisteminin zayıf olduğu anlamına da gelir.

Göz Nezlesi Türleri

Göz Nezlesine Ne iyi Gelir Göz nezlesinin birkaç türü vardır bunu belirleyen oluşma şeklidir. Virüsler, mikroplar göz nezlesine nedne olurken, üst solunum yolu enfeksiyonları, boğaz ağrısı göz nezlesine neden olabilir. Tedavi edilmediği zaman kendiliğinden geçebilir. Fakat bulaşıcı olan çeşitleri olduğundan dolayı yayılma riski vardır.

Bakterilerin neden olduğu göz nezlesi çok bulaşıcıdır ve kolayca yayılır. Bakterilerin enden olduğu türler tedavi edilmediğinde 10 gün sürebilir.

Alerjik göz nezlesi,polen, toz, hayvan tüyü ya da enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Bu alerjiler (örneğin polen gibi) mevsimlik olabilir, ve bulaşıcı olduğundan dolayı her iki gözü de etkileyebilir.

Göz nezlesinin Belirtileri Nelerdir

Göz hastalıklarının bir çok çeşidi vardır ve belirtileri genelde bir birine benzer. Bundan dolayı etkilendiğiniz göz hastalığının tam olarak ne olduğunu öğrenmek için doktorunuza başvurmalısınız.

  • Göz kapaklarının şişmesi
    Gözün Beza Kısmında Kızarma
    Sulanma
    Şişlik
    Göz Kapalarında şişkinlik hissi
    Kaşıntı
    Şeffaf veya hafif kalın drenaj

Bağışıklık sisteminin zayıf olması göz neslesinin tekrarlanmasını tetikler, viral göz nezlesi tedavi yk denilebilir, bu nedenle ev ilaçları en iyi çözümdür.

Bakterilerin Neden Olduğu Göz Nezlesi Belirtileri Aşağıdaki Gibidir
  • Beyaz kısımda kızarıklık
    Hafif ağrı
    Gri veya sarımsı renk
    Kirpiklerin birbirine yapışması
    Üst göz kapağının şişmesi

Bakteriyel enfeksiyon antibiyotik ile tedavi edilebilir ve antibotik tedavisinden 24 saat sonra göz iyileşebilir.

Alerjik Göz Nezlesi Belirtileri: Alerjik göz nezlesi genelde vücut yapısından ve çevredeki şartlardan kaynaklanır.

  • Kaşıntı
    Burun akıntısı ve tıkanıklığı
    Göz kapaklarının kuruluk hissi
    Hafif iltihap

Göz Nezlesi Nasıl Tedavi Edilir

Bilindiği kadar, göz nezlesinin kesin tedavisi yok ve genelde 7-10 günde kendiliğinden geçer. Çok rahatsız edici durumlarda ev ilaçları kullanılabilir ve yardımcı olmaktadır.

Berberis vulgaris veya Adi kadıntuzluğu halk arasında göz nezlesi tedavisi için yaygın olarak kullanılmaktadır. Sindirim bozuklukları, enfeksiyonlar, hazımsızlık, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de ünlüdür. Bitkinin içerdiği güçlü maddeler nedeniyle sayısız yararları vardır. Adi kadıntuzluğu, kökünde bulunan isokuinolon alkaloid etkin bir anti bakteriyel, anti viral, mantar ve parazitik enfeksiyonlarla savaşır. Bir miktar suda kaynatın, gözleri yıkamadan önce soğumasını bekleyin.

Bal

Bal çok etkili doğal antibiyotikler arasında gösterilir. Su veya süt ile karıştırıldığında, konjonktivit için çok etkili çare olabilir. Gözlerini kapatıp doğrudan bal koyabilir, ya da bir su bardağına bir yemek kaşığı bal karıştırarak pamukla uygulayabilirsiniz. Günde birkaç kere uygulamak mümkün. Balı sütle karıştırarak da aynı şekilde uygulamak mümkün. Ayrıca sadece ılık süt de göz nezlesine faydalıdır.

Patates

Çiğ patatesi dilimleyerek gözunuzun üzerine koyabilirsiniz. Sık kullanılması durumunda göz şişliklerini de giderir.

Altınmühür

Eski çağlardan beri sağlık için kullanılan bu bitki, anti inflamatuar, antimikrobiyal ve iyileştirici özelliğe sahiptir. Altınmühür da enfeksiyonla ve bakterileri öldürür. 2 çay kaşığı Altınmühürü bir bardak suya karıştırın ve kaynatın. 15 dakika bekledikten sonra göz damlası olarak kullanbilirsiniz.

Önemli Uyarı

Fazla miktarda kulanmadığınıza emin olun, çok sıcakken gözünüze damlatmayın, hazırlama aşamasına anlaşılmayan bir durum var ise mutlaka uzmanına danışın veya burada anlatılan daha güvenli yöntemleri deneyin.

Çaylar

Siyah ve yeşil çaylar, viral ve bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya ve inflamasyonu azaltan bioflavonoidler içerirler. Paket çayları demleyim ılık şekilde günde 2-3 kere göz kapaklarının üzerüne koymak faydalı olabilir. Bu uygulama aynı zamanda ağrılara faydalıdır.Siyah çay demleyip suyunu pamuk yordamıyla göz kapaklarına uygulamak da yarımcı olabilir.

Probiyotikler

Probiyotiklerin en büyük özelliği iyi bakterilerin sayısını arttırmak, kötü bakterileri ise ortadan kaldırmaktır. Popüler probiyotikler arasında kolostrum (anne sütü) ve kefir vardır. Pamuk yordamıyla göz etrafında uygulanması ( 5 dakika boyunca) faydalıdır. Soğuk olarak uygulandığında eğer şişme varsa şişmeyi azaltabilir.

Göz Nezlesini Önlemek İçin Kaçınılması Gereken Bazı Hususlar

  • Gözlerinizi ovuşturarak ve dokunmaktan kaçının
    Ellerinizi sık sık yıkayın
    Başlalarının havlu, elbise gibi kişisel eşyalarından uzak durun
    Sigara içmeyin ve içilen ortamlarda uzak durun
    Mümkün olduğunca hijyene dikkat edin
    Bağışıklık sistemini güçlendirici besinler tüketin

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …