Gastrite Ne iyi Gelir

Gastrite Ne iyi Gelir? Gastrite Nedir?

Gastrite Ne iyi Gelir? Gastrit mide zarı iltihabı, tahriş, ya da erozyona uğramasına deniz. Aniden (akut) ya da yavaş yavaş (kronik) meydana gelebilir.Ergenlik yaşlarında aşırı asitli tüketim ve sağlıksız beslenmeyle birlikte ortaya çıkacağı gibi, yetişkinlerde farklı nedenlerden dolayı daha sık rastlanmaktadır. Genelde keskin ağrıyla birlikte kendisini gösterir.

Gastritin Sebepleri? Gastrit Sebepleri?

Gastrite Ne iyi Gelir? Aşırı alkol kullanımı, kronik kusma, stres, aspirin veya başka anti enflamatuar ilaçlar gibi, bazı ilaçların neden olduğu tahrişler sonucu gastrit oluşabilir. Ayrıca, aşağıdakilerden herhangi biri de gastrite neden olabilir:

Helikobakter pilori

mide mukoza zarında yaşayan bir çeşit bakteri; Tedavi olunmadığı takdirde, enfeksiyon ülsere yol açabilir ve bazı kişilerde, mide kanserine neden olabilir.

Pernisiyöz anemi

Midenin sağlıklı çalışmasına yardımcı olan ve B12 vitaminini sindirmeye yarayan madde, eksşk olunca anemi ortaya çıkar.

Safra reflüsü

safra yolundan mideye geri ekış,
Bakteri ve virüslerin yol açtığı enfeksiyonlar

Gastrit tedavi edilmezse, şiddetli kan kaynına neden olur ve mide kanseri riski ciddi anlamda artar.

Gastritin Belirtileri Nelerdir

Gastrit belirtileri bireyler arasında değişir ve bazı kişilerde hiçbir belirtisi olmayabilir. Ancak, en yaygın belirtileri şunlardır:

  1. Bulantı,
    Karın şişkinliği,
    Karın ağrısı,
    Kusma,
    Hazımsızlık,
    Mide’de yanma hissi,
    Hıçkırık,
    İştah kaybı,
    Kan veya kahverengi balgam kusma,
    Siyah, katran gibi dışkı.

Gastrit Teşhis ve Tedavisi

Gastrit telhisi için doktorunuzun kişisel sağlık geçmişinizi göz önünde bulundurarak genel bir kontrol yapabilir. Bunun yanında kesin ve doğru teşgisi koymak için sizden aşağıdaki işlemleri yapmanızı isteyebilir.

Üst endoskopi

Küçük bir kamera içeren bir tüp yardımıyla mide zarı kontrol edilir. Bunun yanında mideye salınan bu tüp yardımıyla iltihab kontrol edilebilir veya küçük doku numunesi alınabilir.

Kan Testi

Yeterli miktarda kırmızı kan hücresi yoksa, kan hücrelerinin sayısının belirlenmesi için kan testi yapılabilir.

Gaitada gizli kan testi (dışkı testi): Bu testin amacı, gastritten kaynaklanan dışkıda kan olup olmadığıdır.

Gastrit nedenleri belirlendikten sonra doktor tarafından tedavi aşaması başlatılır, hastalığın durumuna göre belirlenen tedavi de doktorunuza danışarak ve diğer sağlık koşullarını da göz önünde bulundurarak aşağıdaki tedavi yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Karambol Tohumları

Karambol tohumlarında gastrit için yararlı olan doğal antasit bulunmaktadır.Böylece asit fazlalığını gidererek midede mokozaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanında karambol tohumları hazımsızlık, şişkinlik ve mide bulantısına iyi gelir.

Az miktarda siyah tuz bir çay kaşığı karambol tohumu ve bir miktar zencefil karıştırarak çay demleyin ve soğuduktan sonra günde 2-3 tatlı kaşığı alın.Diğer bir seçenek, bir bardak ayrana ½ 1 çay kaşığı karambol tohumu katarak günde iki kere için.

Zencefil: Zencefil etkin anti enflamatuar ve anti bakteriyel özellikleri yardımıyla gastrit tedavisinde kullanılabilir. Gastrite iyi gelen zencefil, inflamasyonu azaltmak ve enfeksiyonları tedavi etmenin yanında, hazımsızlığı, şişkinliği giderir.

Bir bardak suya doğaranmış zencefil kökleri ekleyin ve 10 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın, daha sonra bir şeker kaşığı bal karıştırarak günde 2 veya 3 kere için. Zencefil bal karışımı gastrite iyi gelecektir.Diğer bir alternatif, zencefil kökünü çiğnemek, tadı biraz acı gelebilir ama zencfil kökleri çiğnemek gastrite iyi gelir.Bir bardak suya yarım yemek kaşığı zencefil ve bal karıştırın. Bir hafta boyunca günde iki kere için. Zencefil ve bal karışımı gastrit ağrılarına ve gastritin iyileşmesine iyi gelecektir.

Zencefil Kan inceltici ve Yüksek Tansiyon ilaçlarını Olumsuz Yönde Etkileyebilir.
Yoğurt

Yoğurt gastrite faydalı olan diğer çnemli bir yiyecektir. Gastrit ağrılarını hafifletmede yoğurt oldukça önemli rol oynayabilir. Yoğurt bulunan probiyotikler gastrite neden olan H. pylori bakterilerden mide astarının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca, yoğurt enfeksiyonla daha iyi savaşmak için bağışıklık sistemini güçlendirir.

Gastrite iyi gelen yoğurt, günde 2-3 kase yenilebilir, özellikle sahba aç karınla ve akşam yatmadan önce.
Bunun yanında bal veya muz karışturarak günde 2-3 kase yoğurt yemek gastrite faydalı olabilir.

Papatya

Papatya çayı da gastrit tedavisinde çok yararlı olabilir. Sindirim sistemi için yararlı olan bazı uçucu yağlar bakımından zengindir. Hatta ani ağrılara karşı bile rahatlama sağlayarak, bağırsak duvarlarını yatıştırıp, gazı ortadan kaldırabilir. Ayrıca, mide iltihabı ve mide ülseri riskini azaltabilir. Papatya çayı gastrite iyi gelen etkili bitkiler arasında gösterilmektedir.

1 fincan suya bir veya iki kaşık kututulmuş papatya ekleyin ve 5-10 dakika kaynatın, soğuduktan sonra için. Bir hafta boyunca buna devam edin.

Nane

Nane anti inflamatuar, antibakteriyel ve antispazmodik özelliklerinden dolayı gastrit tedavisinde kullanılan diğer önemli bitkidir. Nanenin yatıştırıcı özellikleri mide zarı iltihabının zalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bulantı, hazımsızlık ve mide ekşimesinin azalmasını sağlar.

Gastrit tedavisinde nane hapları kullanılabilir, günde 2 veya 3 nane tableti tavsiye edilmektedir. Güne gastrit tedavisi için kaç tablet almanız gerektiğini mutlaka doktorunuza danışın.Ayrıca salatalarda nane yaprakları kullanmak, nane çiğnemek gastrit tedavisine katkıda bulunabilir.

Çilek

Çileğin içerdiği antioksidan özelliği ve fenolik bileşiklerin yüksekliği gastriti iyileşmeye yardımcı olabilir. Çilek ayrıca mide astarı inflamasyonu başlamasını önlemeye yardımcı olabilir.

2011 yılında, Avrupalı ​​araştırmacılar düzenli çilek tüketimin alkolün mide mukozalarına verdiği zararı onardığını ortaya koymuştur.
Bir bardak suya bir çorba kaşığı çilek yaprağı karıştırın, 5 dakika kaynadıktan sonra soğutun ve günde 2-3 kere için. Gastrite iyi gelecekter, gastrit sempromları hereçene kadar veya 1 hafta devam edin.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …