Boyun Tutulmasına Ne iyi Gelir

Boyun Tutulmasına Ne iyi Gelir? Boyun Tutulması Nedir?

Boyun Tutulmasına Ne iyi Gelir? Fiziksel durumların yanı sıra boyun tutulmasını veya omuzların sertleşmesi ile boyun ağrılarının oluşumunu tetikleyen başka sebepler de olabilmektedir. Bunların arasında psikolojik nedenler yer almaktadır. Psikolojik sebepler kapsamında, kişinin çok yorucu ve stres altında geçirdiği gün sonunda yoğun bir boyun tutulması şikayeti ortaya çıkabilir.Boyun tutulması, günümüzde masa başı işlemlerin, bilgisayar kullanımlarının artması ile beraber yaşanan kaçınılmaz bir sorun haline gelmiştir. Aslında sadece masa başı çalışmak değil, televizyon izlerken, kitap okurken, otururken, rüzgârda kalma durumlarında çok da kolay bir şekilde boyun tutulması sorunu yaşanabilmektedir. Gece uyku pozisyonlarında ve kullanılan yastıklarda yükseklik ayarının veya sertlik ayarının iyi bir şekilde ayarlanmaması da aynı şekilde boynun tutulmasına yol açacaktır. Boyun ağrıları günlük hayatta son derece kolay bir şekilde karşılaşılabilecek problemler arasında yer almaktadır.

Boyun Tutulması Belirtileri

Boyun Tutulmasına Ne iyi Gelir? Boyun tutulması konusunda meydana gelen belirtiler eğer herhangi bir kaza ve yaralanma durumu yoksa şiddetli ağrı ve boynu kolay bir şekilde hareket ettirememe olabilmektedir. Günlük hayatı son derece etkileyebilen boyun tutulması şikâyeti için vakit kaybetmeden uzmanlara görünmek çok daha iyi bir davranış olacaktır. Çünkü basit gibi görünse de, boyun tutulması eğer kişinin farkında olmadığı herhangi bir ciddi sorunun belirtisi olmaktaysa, bunun derhal kontrol altına alınması gerekmektedir.

Boyun Tutulmasına Ne iyi GelirBoyun Tutulması Tedavisi

Boyun tutulması tedavisinde doktora başvurmadan kısa süre içerisinde bu sıkıntıdan kurtulmak mümkün olabilmektedir. Ancak eğer belirli bir süre dışında hala şikâyetler devam ediyorsa, daha fazla vakit kaybetmeden de doktora gidilmelidir. Kişilerin tedavi için yapabilecekleri uygulamalar arasında, boyun egzersizleri başta gelmektedir.

Boyun Egzersizleri

basit ve günlük hayatta sadece 15 20 dakika harcayarak bu sıkıntıdan kurtulmak son derece rahatlatıcı bir şekilde mümkün olacaktır. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmadan, boyun tutulması için boyun egzersizi yapmak demek sadece sorun hissedilen bölümün bir miktar daha esnek bir şekilde hareket kabiliyetinin geri getirilmesini sağlayacaktır. Bu kesinlikle profesyonel bir tedavi yöntemi olmasa da, rüzgarda kalma veya uyurken boyun tutulması gibi şikâyetler için son derece geçerli bir yöntem olacaktır.

Boyun egzersizleri, sağa sola ve yukarı aşağı boynu hareketleri ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu şekilde boyun kaslarını gevşetebilir, rahatlatabilir bu sorunu son derece büyük oranda ortadan kaldırmayı başarabilirsiniz.

Bir diğer boyun tutulması tedavisi yöntemi olarak sıcak ve soğuk uygulama yapmak olabilir. Soğuk uygulamanın boyuna yararı, o bölgedeki ağrıyı biriken laktik asit birikimini dağıtarak hafifletme özelliğine sahiptir. Soğuk su torbası yardımı ile yaklaşık 20 dakika boyunca o bölgeye hafif masaj yapmak sizi rahatlatacaktır.

Sıcak uygulamada ise, ağrıya sebep olan kasın gevşemesini sağlar. Bu uygulamanın süresi de 2 saate kadar sürebilmektedir. Aynı zamanda kompres yerine sıcak su ile banyo yapmak da tercih edilebilir ancak bu şekilde en az 10 dakika sıcak suyun altında kalmak gerekmektedir.

Boyunluk kullanımı da boyun tutulmasındaki sorunları büyük ölçüde ortadan kaldırabilecek bir yöntemdir. Boyunluk, boynu destekleyen kaslara yüklenen ağırlığı hafifleterek işlem yapar. Buna ek olarak boynun sabit durmasına da sağlayarak diğer yanlış hareketleri de engellemektedir. Ancak boyunluk kullanımında dikkat edilmesi gereken husus olarak, doktorların önerdiğine göre en fazla 3 – gün kullanımının sürdürülmesidir. Aksi takdirde boyun kaslarını rahatlatırken, ilerleyen süreçte boyun kaslarının zayıflamasına sebep olabilecektir. Boyunlukları eczanelerden ve ortopedik ürün tedarik eden mağazalardan satın alabilirsiniz.

Ağrı kesici krem ve haplar, boyun tutulması için kullanılabilir. Ancak yine uzman görüşü almadan bu maddelerin kullanımı da daha ciddi boyutlarda rahatsızlıklara yol açabilir. Bu sebepten 1 hafta gibi bir süreden sonra, eğer hala boyun ağrılarında herhangi bir iyileşme yoksa doktora başvurmak gerekmektedir.

Bitkisel Tedavisi

Kedi Otu Tozu

Boyun tutulması için uygulanabilecek bitkisel kompresler arasında kedi otu tozu ve bayır turpu kullanılmaktadır. Kedi otu tozu, sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi ile kasları da gevşetir ve ağrı hissini aza indirir. Boyun ağrısı hissedilen bölgeye sıcak veya soğuk kompres ile hafif masaj yaparak uygulama yapabilirsiniz.

Bayır Turpu

Bayır turpunu da benmari usulü ısıttıktan sonra ağrı hissedilen bölgeye gün içinde birkaç kere de olacak şekilde uygulamak son derece rahatlatıcı olacaktır.

Havlıcan

Bunların yanında bir bardak suda havlıcan kaynatılır ve soğuduktan sonra içilir. Bazı araştırma sonuçları havlıcan bitkisinin de boyun tutulmasına iyi geldiğini ortaya koymaktadır.

Zencefil

Havlıcan bitkisinde olduğu gibi zencefil çayı hazırlanarak günde bir kere içilmesi boyun tutulmasına iyi gelebilir.

Zeytin Yağı

Hakiki zeytin yapıyla birlikte 15 dakika masaj yapmak boyun tutlmasına iyi gelir. Sorunun kısa sürede ortadan kalması için gün içerisind ebir kaç kere tekrar edilebilir.

Epsom Tozu

2 bardak epsom tozunu küvet suyuna ekleyerek 30 dakika içinde kalmanız sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.

Bunların dışında, nane yağı, elma sirekesi, acı biber, zerdeçal ve akupresür boyun tutulmasına iyi gelebilir.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …