Boyun Fıtığına Ne iyi Gelir

Boyun Fıtığına Ne iyi Gelir? Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun Fıtığına Ne iyi Gelir? Boyun kısmında yedi tane omur bulunmaktadır, aynı şekilde omurların arasında disk olarak adlandırılan eklemler bu omurların arasındaki bağlantıları sağlarlar. Omurlar arasındaki diskler dış ve iç katman olarak iki kısıma ayrılır. Bunların vazifesi ağırlığı dengeleyerek/esneme sağlayarak boynun hareket etmesini ve sağa sola çevrilmesini sağlamaktır.

Boyun Fıtığına Ne iyi Gelir? İşte yukarıda açıkladığımız meslek grupları başta olmak üzere pasif yaşam tarzı olan kişilerde bu diskler zamanla hazar görür e bu hasar eğer erken önlem alınıp tedavi edilmezse yaşa bağlı olarak daha ciddi sorunlara neden olur. Halk diliye ‘‘kreçlenme’’oluşurve diskler işlevlerini yapaz duruma gelirler.

Boyun fıtığı, teknolojinin hayatımızda giderek yer kaplamasıyla birlikte yaygınlaşan hastalıklar arasında yer almatadır. Özellikle masa başında, bilgisayar karşısında, direksiyon başında mesaisini geçiren ve hareketsiz kalan veya sürekli aynı hareketleri yapan kişiler arasında yaygın görülmektedir.

Boyun Fıtığı Belirtileri

Bazı durumlarda boyun fıtığı hiçbir belirti göstermeyebilir. Bazı durumlarda ise fıtık ağrıları meydana gelir. Boyun fıtğının en yaygın belirtisi sırtın alt kısmına meydana gelen ağrılardır.

Boyun Fıtığı Belirteleri En Sık Şu Şekilde Kendini Gösterir

Kol Ağrısı

Boyun fıtığı belirtileri arasında en yaygın olanıdır, koların diresk üstü ve altı ksımlarında ağrılar olur, bu ağru parmaklara doğru yayılır.İlk başta ufak ağrı ve uyuşmalarla ortaya çıkar, şartlar değştirilmezse giderek artar.

Uyuşma

Ellerede ve kolda uyuşma. Boyun fırğının yaygın görülen belirtileri başında gelir. Sabahları ellerin veya kolun tamaının hissedilemeyecek derecede uyuşması. Bu uyuşma zamanla bacaklara kadar giderek yayılabilir.

Zayıflık: El, kol ve parmak kaslarında zayıflık oluşur.Boyun fıtığı belirtisi olarak kaslarda ve sinirlerde yanma hissi de oluşur.

Karıncalanma

Boyun bölgesi bağşta olmak üzere, el, kol kısmına karıncalanmalar oluşması da boyun fıtığı belirtileri arasındadır. Bunun yanında sürekli ağrı ve geçici kramplar da boyun fıtığı belirtileri arasındadır.

Boyun Fıtığı Tedavisi

Boyun fıtığı ağrısı nasıl geçer, boyun fıtığı tedavisi varmıdır, boyun fıtığı ağrısı kalıcımıdır, boyun fıtığı ameliyatla mı tedavi edilir. Boyun fıtığının belirtilerini kendinizde görüyorsanız mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Gerekli muayene ve araştırmalardan sonra boyun fıtığı teşhisi konulduysa tedavi süreci başlar. Hastalığın derecesine göre teşhis şekli değişebilir, gerekli durumda boyun fırığının seviyesini belirlemek için MR çekilebilir.

Bıyun fıtığı başlangıç aşamasında ameliyatsız tedavi edilebilen bir hastalıktır. Eskiden ilerlemiş boyun fıtığı sorunları ameliyatla tedavi edilebilmekteydi ama son zamanlarda bir çok sağlık uzmanı boyun fotoğı tedavisinde ameliyat yönteminin kullanılmasını doğru bulmuyor ve daha çok fizik tedavisi uygulanmasını öneriyorlar. Şimdi boyun fıtığı tedavisinde kullanılan bazı yöntemleri incelemeye çalışalım;

Yüzme

farklı formlarda yüzme şekilleri boyun fırığı tedavisinde etkilidir. Bunun yanunda boyun kısmına kadar suya girmek boyun fıtığı ağrılarına faydalıdır. Fakat yüzme esnasında mümkün olduğunca yavaş harektelerle bunu yamalısınız. Bunun dışında havuza girerek yavaş kareketerle, hastalığının şiddetine göre boyun hareketleri yapılabilir.

Boyun Fıtığı Yastığı

Boyun fıtığı yastığı, özellikle sulu yastıklar boyun fıtığı ağrılarını dindirmek için kullanılmaktadır. Sağlık uzmanları sulu boyun fırığı yastığını tavsiye etmektedirler. Fazla su yerine az su konularak yastığın daha yumuşak olması önerilmektedir.

Melatonin: Bazı sağlık uzmanları özellikle gece boyun fıtığı ağrılarından dolayı uykusuzluk problemleri için melatonin önermektedirler. Yalnız melatonin kullanımını doktor tavsiyesiyle yapmanızı öneririz.

Magnezyum Alımı

Boyun fıtığı hastalığı veya tedavisi döneminde düzenli olarak magnezyum alımına dikkat edilmelidir. Boyun fıtığı ile mücadele döneminde doktorunuzdan magnezyum içeren yiyecekler listesi isteye bilir veya doktor kontrolünde magnezyum takviyesi yaptırabilirsiniz. Magnzeyum içeren yiyecekler listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Akupuntur

Yukrıda belirttiğimiz gibi bir çok sağlık uzmanı boyun fıtığı sorunlarını ameliyat yoluyla tedavi edilmesine karşı olduğunu söylemiştik. Bukonusu sağlık uzmanları boyun fıtığı ağrılarının ameliyat yoluyla sinirlerin ortadan kaldırılmasının sorunu çözmediği tam tersi sorunu daha da çözülmez hale getirdiğini, bunun aksine ağrılara neden olan yaşam koşullarının veya fiziki şartların ortadan kaldırılması gerektiğini savunmaktadır. Bunun için de boyun fıtığı tedavisi için akuuntur tedavisi önermektedirler. Daha doğrusu, tedavi ettikleri metodlar arasında akupunturda var. Bundan dolayı akupuntur tedavisi hakkında daha fazla bilgi ve referans almanızı öneririz.

Masaj

Sağlık uzmanları boyun fotoğı tedavisinde önerdkleri diğer bir yöntem masaj. Düzenli olarak kol, boyun kısmı, eller , sırt, ve hatta basaklar etkilenmişse bacaklar dahil genel vücutu kapsayan masajlar. Masaj esnasında, çörek otu yağı, ceviz yağı ve buğday yağı kullanılabilir. Veya bu yağlar karıştırılarak masaj esnasında kulanılabilir. Bu yağlar yardımıyla yapılan masajlar ağrılara, uyuşmaya faydalıdır. Kasların ve sinirlerin gevşemesini sağlar.

Stres Tedavisi

Kasların ve sinirlerin sağlığını stres olumsuz yönde etkileyebilir. Boyun fıtığı sürecinde stres tedavisi görmek faydalıdır. Özellikle doğal tedaviler sağlık uzmanları tarafından önerilmektedir. Esanslar, tütsüler, esansiyel yağlar yardımıyla ruh sağlığının korunması tümel bir tedavi yöntemi şeklinde önerilmektedir.

Fizik Tedavisi

Eğer boyun fıtığı çok ilerlemiş durumda ise, ki muayene esnasında doktor bunu anlar, fizik tedavisi önerilebilir. Günümüzde nerdeyse özel fizik tedavi merkezleri dışında devlet hastanelerinin de içerdiği fizik tedavi merkezleri her yerde var. Bu merkezlerde fizik tedvaisi marifetiyle boyun fıtığı tedavisi edilebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyun fıtığı geçiren kişiler hastalığın şiddeti ve tedavi şekline göre yaşamlarının kalan kısmında daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bundan dolayı ani ve sert boyun hareketlerinden, uzun süreli aynı pozisyonda kalmayı gerektiren hareketlerden uzak durmalıdırlar. Ağır yük, iş ve yanı şeyi yapmaya devam etmek sorunun tekrar oluşmasını tetikler. Boyun fıtığı hastalığının en temek ve başlangıç aşaması mevcut fiziki şartların terkedilmesidir.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …