Ağız Kokusunu Gidermenin 10 Yolu

Ağız Kokusunu Gidermenin 10 Yolu

Ağız Kokusunu Gidermenin 10 Yolu Yaşanan ağız kokusu akciğer ve sinüsten kaynaklanan enfeksiyonlardan olabileceği gibi, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, şeker ve diş eti hastalıklarından da kaynaklanabilmektedir. Ağız kokusu, kişilerin ruh ve beden sağlıklarını da negatif etkileyebilmektedir.

Ağız Kokusunu Gidermenin 10 Yolu

İnsanların kendi arkadaş ve dost çevrelerinden uzak durmalarına, topluluklara girmekten çekinme ve sosyallikten uzaklaşma gibi bazı olumsuz etkileri de olabilmektedir. Ağız kokusu olan kişilerin öncelikle buna neden olan sebepleri teşhis etmeleri, doktordan destek almaları ve tedaviye yönelik adım atmaları gerekmektedir. Ağız kokusuna neden olduğu bilinen yiyecek ve içeceklerin tüketiminden de kaçınılmalıdır.

Ağız kokusu sorunu ülkemizde her dört kişiden birinde bulunmaktadır. İstenmeyen bu durumdan kurtulmak için bazı öneriler vermeye çalışalım.

1.) Dişlerinizi fırçaladığınız diş fırçasının yumuşak değil orta sertlikte bir diş fırçası olmasına önem verin.

2.) Dişlerde biriken yiyecek artıkları ve bakteri plaklarının temizlenebilmesi için dişlerin her gün en az iki kez fırçalanması ve diş ipi kullanılması gerekmektedir.

3.) Ağızda oluşan kokunun diğer bir nedeni de dilde meydana gelen tabakalaşma sorunudur. Dişlerinizi fırçaladığınız gibi dilinizi de fırçalamanız önemlidir. Dilinizi fırçaladığınızda ağız kokusuna neden olan etkenleri %80 oranında bertaraf etmiş olursunuz.

4.) Ağız kokusunu gidermek için kullanılan bazı gargaralar da içeriğinde bulunan alkol nedeniyle ağız kokusunun daha da artmasına neden olabilir. Bu tür gargaraları almadan önce iyice araştırmalısınız.

5.) Kullandığınız diş macununda ve çiğnediğiniz sakızlarda çinko olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü çinko ağız kokusunu gidermeye yarayan bir maddedir.

6.) Ağız kokusuna neden olan başlıca sorunlar olan diş ve diş eti hastalıklarının tedavisi bu sorundan kurtulmanızda katkı sağlayacaktır.

7.) Diş çürükleri, kırılmış olan dolgular ve köprü tedavileri kesinlikle yaptırılmalıdır. Ağzınızda bu tür sorunların olması ağız kokusuna yol açar.

8.) Protez kullanılıyorsa, yemek yendikten sonra aralarda kalan yemek artıklarının ortadan kaldırılması için temizlenmeli ve ağızda tutulmamalıdır. Protez arasında kalan artıklar ağız kokusuna neden olur.

9.) Bol miktarda su tüketilmelidir. Ağzınızın kuru kalması ağız kokusu yapacaktır.

10.) Limon kabuğu ve kahve taneleri ağız kokusunu giderir. Özellikle maydanoz nefes temizliğinde doğal bir etkiye sahiptir.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …