Reflü Diyeti

Reflü Diyeti Nedir

Reflü diyetini önlemleri özetlersek Coca cola, soda gibi gazlı içecekler içmemek, öğünlerde mideyi tıka basa doldurmamak, özellikle akşam son öğünde fazla yememeyi sağlık vermek, yemeğin ardından hastanın hemen yatmamasını ve en az 2-3 saat beklemesini tembihlemek, dar kemerler takmamasını, dar pantolonlar giymemesini söylemek, yatağın baş kısmını kısmen yukarı kaldırmak ve kilo verdirmek gibi yöntemler reflü hastasının kısmen rahatlamasına yardımcı olurlar.

Hafif reflü şikayetleri bulunanlarda bu önlemler hastanın tamamen rahatlamasını bile sağlayabilmektedir. Örneğin ileri derecede kilolu bir reflü hastasında basit önlemlerle ve sadece kilo verdirerek hiç ilaç dahi kullanmadan reflü şikayetleri tamamen ortadan kaldırılabilmektedir.

Ayrıca sigara içmenin de hem ağız kuruluğu yaparak ve hem de nikotinin yutma borusu alt ucunu gevşetici etkisi ile reflü belirtilerini arttırabileceğini vurgulamak gerekir.

Reflü hastasındaki belirtilerin asıl nedeni yutma borusu alt ucunun tahrişi olduğu için bu tahrişi arttırabilecek limonlu , asitli yiyeceklerden, kahveden ve domatesli gıdalardan da kaçınmalıdır hasta.

Nedeni tam bilinmemekle birlikte yutma borusu alt ucundaki anti-reflü mekanizmalara zararlı olarak reflüyü arttırdığı bilinen diğer gıda maddeleri ise; çukulata, sarımsak, soğan, nane, ve yağlı yiyecekler olarak özetlenebilir. Gene alkol alımının da kısıtlandırılması gerekmektedir.

Ayrıca kontrol et

Patates Diyeti Nasıl Yapılır

Patates Diyeti Nasıl Yapılır Patates diyetiyle 3 günde 5 kilo vermek mümkün İçerisindeki karbonhidrat ve …