Topuk Dikeni Belirtileri Nelerdir

Topuk Dikeni Belirtileri Nelerdir
tanesinde topuk dikeni nedeniyle ağrı olduğu görülmüştür. Topukta ağrıya sebep olan tıpta Plantar fasiit adı verilen yumuşak ve bağ dokunun iltihaplanması sonucu ağrının ortaya çıkma sebebi olarak görülmüştür.
Plantar fasiit ağrıya sebep olmaktadır fakat insanlar topuk dikenin ağrı yaptığını sanmaktadırlar. Dok kemiğinin altında oluşan plantar fasiit doku altında iltihaplanma yaptığı için deri altında ağrı meydana gelmektedir.

Topuk Dikeni Belirtileri

dikeni vücutta sinsi olduğu için hemen fark edilmez ilerleyen zamanlarda deri altında Plantar fasit denilen deri altında iltihap oluşmaya başlar ve genelde yüryüş yaparken, yolda yürürken ve egzersiz yaptığında ve topuk dikenin olduğu bölgede iltihaplanma varsa bu ihtihaplanma ağrı yapar ve kişi sonradan topuk dikeni olduğunu ve belirtileri hissetmeye başlar.

Topukta iltihaplanma sonrası oluşan ağrılarda ağrıyı geçirmek ile arı geçmez ve bu ağrılar giderek daha çok şiddetlenebilir. Topukta oluşan iltihaplanma öncesi oluşan ağrılar şiddetli olur ve bu ağrılardan kurtulmak oldukça güçtür. Uzun süre dinlenmek ya da yürümek topuk ağrılarını dindirmez aksine daha da fazla ağrıya sebep olabilir.

Topuk Dikeni Oluşumu Riskini Artıran Faktörler nelerdir
Topuk dikeni meydana getiren faktörlerin başında anormal yürüme topuk dikeni riskini arttırır. Ayağa binen yükün fazla olması spor yaparken, yürürken, egzersiz yaparken anormal hareketlerde topuk dikeni riskini arttırmaktadır. Herhangi bir diğer nedenden kaynaklanan yürüme anormallikleri topuk dikeni riskini artırır. Diğer sebeplerinden bazıları ise kullanılan ortopedik ve normal ayakkabıların özelliklerini kaybetmesi ve bu ayakkabıları özelliklerini kaybetmesine rağmen kullanılıyor olması sonucu ortaya çıkması.
Topuk Dikeni Belirtileri Nelerdir

Topuk Dikeni Egzersizleri
Topuk dikeni tedavisi için yapmanız gereken ayak esnetme ve egzersizleri ağrıların azalmasında ve bu rahatsızlığın tedavi sürecinde oldukça etkili olduğu görülmüştür.

Egzersizlere başlarken ayakta durduğunuzda yüzünüz duvara dönük şekilde ellerinizi duvara koyun. Bir bacağınızı yarım metre kadar geriye alın ve vücudunuzu dirseklerinizi kırarak duvara Doğru yaklaştırın. Arkaya doğru aldığınız bacağınız düz biçimde olmalı (dizden kırmamalısınız) ve ayak tabanınız düzgün olarak yere basmalı. Bacağınızın arka kısmının gerildiğini hissetmelisiniz. Bu pozisyonda on-15 saniye kaldıktan sonra tıpkı germe hareketini diğer bacağınızla tekrarlayın.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …