Saçta Kepek Problemi

Saçta Kepek Problemi

Saçta Kepek Problemi olanlar için; kepek nedir, nasıl olur, kepeğe ne iyi gelir Kepek Nedir Kepek kafa derisinin pul pul dökülmesidir. Deri pullar halinde kabarır, kopar ve saça karışır. Saçta küçük beyaz taneler halinde görülebilir, omuzlara dökülebilir.Kepeğin Latince adı Pityriasis capitistir. Bu durum aslında seboreik egzemanın inflamatuar olmayan hafif bir formudur.

Normal bir saç derisinde ölü cilt hücrelerinin atılması ve yenilerinin oluşması süreci normal ve orantılıdır. Kepek sorunu olan bir kişide ise bu oran bozulur.

Saçı 2-3 günde bir şampuanla yıkamalıdır. ilaçlı bir şampuan kullanmamalıdır. içindeki antiseptik madde kafa derisini tahriş edip durumu kötüleştirebilir. Asla gereğinden fazla (bir defadan fazla) yıkanmayın ve saçınızı ovup şampuanı saçınızda bir dakikadan fazla bı­rakmayın. Kuvvetle masaj yapıp fırçalamayın, taramayın.

Kepek nasıl kontrol altına alınabilir
Kepek sorunu tedavi edilmemesi halinde ilerleyen dönemlerde saç dökülmesine yol açıyor.Bu yüzden kepekten kurtulmamız gerekli.

Kepek Şampuanları
Piyasada bulunan iyi kepek şampuanlarından kullanın. Saçınızı sık yıkayarak iyi durulayın.

Kepek şampuanları antimikrobial selenyum sülfit veya zinc pirithion içerirler ve hafif kepeklenme de faydalıdırlar. Bu ajanlar yaygındırlar ve Pityrosporum ovale’ye etkilidirler.

Antifungal şampuanlar
Bu şampuanlar ketakanazol içerirler ve hala kepek tedavisinde etkilirdirler. Tedaviye dirençli şiddetli kepekler için iyi bir seçenektir ve Pityrosporum ovale sayısını azaltır.

Bu şampuanların kepeği geçirmesi için haftada 2 kez 2-4 hafta kullanılması gerekir. Bu kullanımdan sonra yeniden gelişimin engellemek için her 1-2 haftada bir kullanılmalıdır.

Beslenmenin kepek üzerinde büyük etkisi var. Kepeğin oluşmasına imkan sağlayacak yararsız karbonhidrat ve yağ asitlerine karşı bol B vitamini tüketin.

Kepeğin bazı homeopatik tedaviye,akupunktura,bazı özel masajlara cevap verdiği de kanıtlanmıştır.

Kepek problemi olan kişide saç derisi dışında kaş, şakak, alın gibi bölgelerde kızarıklıkla birlikte oluşan kepeğimsi döküntüler varsa,bu kişinin kepekten ayrı bir problemi olabileceğinden doktora başvurması doğru olur.

Bir çorba kaşığı susam yağını iki çorba kaşığı menekşe yağı ve bir yumurta sarısıyla karıştırıp saç diplerinize sürün. Dökülen saçlarınız yeniden canlandıracak bu förmülü haftada 2 defa saçınıza uygulayın ve 1 saat bekleyip yıkayın.

Sitmiz bir kadın portalıdır ve kadın bakım, cinsellik, sağlık, diyet, estetik, güzellik, yemek tarifleri, zayıflama konularını içerir. Önemli not! Bu sitede yer alan bilgiler sadece ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalıdır

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …