Saç Dökülmesine Ne iyi Gelir

Saç Dökülmesine Ne iyi Gelir? Saç Dökülmesi Nedir?

Saç Dökülmesine Ne iyi Gelir? kozmetik ürünlerinin yanlış kullanımı, mevsim geçişleri gibi faktörler saç dökülmesine neden olan etmenler arasındadır. Saç dökülmesinden şikâyet edenlerin genel olarak erkekler olarak bilinmesi, son yıllarda kadınların da şikâyetlerinin artmasıyla beraber geçmişte kalan bir gerçek olmuştur. Saç dökülmeleri yalnızca yukarıda saydığımız gibi basit sebeplerden meydana gelmemektedir. Saç dökülmeleri sebeplerine göre birçok rahatsızlığın habercisi de olabilmektedir.

Saç Dökülmesi Nedenleri

  • Kadınsal hormonlar
  • Kalıtımsal faktörler
  • Anemi (Kansızlık)
  • Polikistik over sendromu
  • Stres
  • Tiroit rahatsızlıkları
  • Protein eksikliği
  • Vitamin eksikliği
  • Kilo kayıpları
  • Saçın fazla ısıya maruz kalması

Birtakım ilaçların (genelde kemoterapi ilaçları) kullanımı

Kozmetik ürünlerin yanlış ya da aşırı kullanımı gibi birçok sebebe dayanan saç dökülmeleri kimi zaman geçici kimi zaman ise kalıcı dökülmelere dönüşebiliyor.

Gün içerisinde belli bir miktarda saçın dökülmesi saçın kendini yenilemesi anlamına gelmekle beraber bu sürenin ve miktarın artması dermatoloğa görünmeniz anlamına gelmektedir.

Saç Dökülmesine Ne iyi GelirSaç Dökülmesi Belirtileri

Saç Dökülmesine Ne iyi Gelir? Erkek tipi dökülme olarak adlandırılan bu dökülme tipi şakaklarda ve tepe kısmında açılmayla anlaşılıyor.

Saçın uzamasında uzun bir süredir durma var ise, saçın yenileme zamanını geçtiğini ve gerileme dönemine girdiği söyleyebiliriz.

Saç diplerinde kaşıntı ve aşırı kepeklenme saç dökülmesinin belirtilerinden bir diğeridir ve çok zaman geçmeden önlem alınması gereken bir konudur. Kepek saçınızın parlaklığını ve kalitesini bozar bu da saçınızın kırılmasına ve gitgide saçlarınızı kaybettiğiniz anlamına gelir.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Her türlü rahatsızlıkta önemli rol oynayan beslenme şeklimiz saç dökülmelerinde de önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden izleyeceğimiz yolun ilk adımını beslenme alışkanlıklarımızı iyileştirerek atmalıyız. Doğru bir beslenme programı şikâyetlerimizi minimuma indireceği gibi hayatımızı da daha kaliteli bir hale getirecektir. Peki, ne yemeliyiz?

Demir bakımından zengin besinler tüketmemiz saç diplerimizin kendilerini toparlamasını dolayısıyla da daha sağlıklı saçlara sahip olmamızı sağlayacaktır.

C vitamini bakımından zengin besinlerin tüketimi ise antioksidan özelliğe sahip olduklarından dolayı vücudumuzu akabinde de saçlarımızı yenileyecektir.

Deniz ürünleri tüketimi hormonları kontrol altına alacağından dolayı erkek tipi dökülmelerde karşılaşılan çinko eksikliğini önleyecektir.

A vitamini bakımından zengin olan havucun tüketiminin arttırılması daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

Bunların yanı sıra biberiye, aloe vera, çörek otu yağı, badem yağı, ısırgan otu gibi ürünlerinde kullanımı saçlarınızın dökülmesini durdurmaya ve daha sağlıklı uzamalarına yardımcı olacaktır.

Ancak vücut tipinin kişiden kişiye değişmesi saydığımız ürünlere alerjik tepki verebilme ihtimalini de ortaya çıkarmaktadır. Bu da dermatoloğunuza her hususta danışmanızı gerektirmektedir.

Saç Yağı Masajı

Eğer saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız ilk adım olarak saç yapı masajını kullanabilirsiniz. Doğru seçilmiş saç yağı ve uygulanan doğru masaj kafada kan akışını hızlandıracaktır ve saç köklerini güçlendirecektir. Bunun yanında saç dökülmesine neden olan diğer bir neden stresi zaltacaktır.

Hindistan cevizi, badem yapı, hiny yağı masaj için kullanılabilir. Yağlar fazla bastırmadan parmak uçlarıyla uygulanmalıdır.

Hint bektaşi üzümü

Hint bektaşi üzümü saçların dökülmesini enller. Hint bektaşi üzümü saçların dökülesine engel olan ve saç köklerini kuvvetlendiren C vitamini açısından oldukça zengindir.

Antiinflamatuar, antioksidan, antibakteriyeleri yanında doğal saç dökülmesini engelleyeici fonksiyonu vardır.

Bir çorba kaşığı hint bektaşı yapına birkaç damla limin katarak aynı şekilde saçlara masaj yapılabilir.

Çemen

Çemen saç dökülmesini engelleyen etkili bitkilerden sadece birisidir. Çemen tohumu saç büyümesini arttırırken saç köklerini de sağlamlaştırır. Bunun yanında çemen tohumunu saçların büyümesini teşvik eden proteinler içerir.

Gece bir miktar çemen tohumunu suda bırakın, sabah macun şeklind eolan çemen tohumunu saçınıza uygulayın ve 40 dakika bekeledikten sonra duru suyla yıkayın.

Soğan Suyu

Soğan suyu bol miktarda kükürt içerir, soğan suyunun içeridği kükürt saç derisinde kan dolaşımını arttırır ve saç dökülmesini engeller. Bunun yanında anti bakteriyel özelliği olan soğan suyu mikrop ve pazrazitleri öldürerek saç dökülmesine engel olabilir.

Soğanı presleyerek elede ettiğiniz suyu, kafa derinize doğrudan uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra saçınızı durulayın.

Aloe Vera

Aloe vera saçların sağlıklı büyümesi için doğrudan enzimler salgılanmasına yradımcı olur. Bunun yanında saç derisinde meydana gelen mızarıklık ve kaşınmara karşı da alo vera jel veya suyu saçlara uygulanabilir.

Kafa derisine aloe vera jeli veya suyu uyguladıktan sonra 1 saat bekleyin ve daha sonra kafanızı duru suyla yıkayın.

Meyan Kökü

Saç dökülmesine iyi gelen diğer bir bitki meyan köküdür.Meyan kökü saçların fazla hazar görmesini engellediği gibi, tozve dumandan kaynaklana tahrişleri giderir. Kepeki pullanma ve tahriş sorunlarını da ortadan kaldırabilir.

Bir fincan süre yarın çay kaşığı safran ve bir çay kaşığı meyan katarak etkilenen bölgeye uygulayın. 30 dakika sonra saçlarınız durulayın.

Ebem Gümeci

Ebem gümesi saç dökülmesi tedavisinde yaygın şekilde kullanılır. Bunun yanında saç büyümesini teşvik eden vitamin ve bileşenler içermektedir.

2 fincan Hindisten cevizi yapına bir tutam ebem gümesi bitkisi ekleynin ve yağda kızartın. Daha sonra yağı süzün ve sabahları saçlarınıza uygulayın, bu uygulmaya bir hafta boyunca devam edin.

Pancar Suyu

Pancar suyu karbonhidrat, protein, potasyum, fosfor, kalsiyum ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu özelliğinden dolayı sağlıklı saç büyümesine yardımcı olduğu gibi saç döklmesine iyi gelir.

Pancar suyuna ıspanak suyu, yonca suyu, marul suyu ekleyerek uygulamanız daha hızlı sonuç almayı sağlar.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …