Rötuş Nedir

Rötuş Nedir? Rötuş Ne Anlama Gelir?

Rötuş Nedir? isim Fransızca retouche Fotoğrafçılıkta resimleri basmadan önce cam üzerinde düzeltme işi Düzeltmek amacıyla yapılan değiştirme Benim kısaltılan makale ile Zühtü’nün rötuştan geçen makalesini birleştirdiler H. C. Yalçın Atasözü, deyim ve birleşik fiiller rötuş etmek veya yapmak Rötuş, yapmak, bir şey üzerindeki kusurları düzeltmek amacı ile yapılan iyileştirme işlemidir.

Fotoğrafçılıkta İse

bir fotoğraf üzerinde bulunan çizik, toz ve benzeri kusurları kapatmak için yapılan işleme denir Günümüzde rötuş elektronik ortamda bilgisayarlar aracılığıyla gerçeklestirilmektedir. Bilgisayar ortamında rötuş yapmak için kullanılan en yaygın programlardan birisi Adobe firmasının bir ürünü olan Adobe Photoshop’tur. Photoshop’ta bir fotoğrafa nasıl rötuş yapıldığını Photoshop’ta Rötuş işlemi videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz.

Rötuş Ne Demek? TDK’ye Göre Rötuş Anlamı

Rötuş kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir.
Rötuş kelimesi Fransızca kökenlidir.
Rötuş kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

– Fotoğrafçılıkta resimleri basmadan önce negatif üzerinde düzeltme işi
– Düzeltmek amacıyla yapılan değiştirme

Rötuş Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

– Benim kısaltılan makale ile Zühtü’nün rötuştan geçen makalesini birleştirdiler.

Rötuş Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

– rötuş etmek (veya yapmak)

Rötuş İşlemi Nedir?

Rötuş kelimesi “Düzeltmek amacıyla yapılan değiştirme” anlamına gelmektedir. Bu anlamdan yola çıkarak otomobil boyasındaki ufak hataların bir fırça ve boya sayesinde giderilmesi diyebiliriz. Rötuş işlemini gerçekleştirmek için otomobilinizin renk koduna göre boya almanız gerekir. Aracın renk kodu aracın ön panelinde bulunan etiketlerde yazar. Boya dışında, ince uçlu boya fırçasına da ihtiyacınız vardır.

Rötuş Nasıl Yapılır?

Aracınızda bulunan çizik üzerinde pasta uygulaması yaptınız ve sonuç alamadınız. Aracınızın renk koduna ait rötuş boyası aldınız ve rötuş işlemine başlayacaksınız. Öncelikle bu işin ehli değilsiniz. Bu sebeple olası durumda yaptığınız hatalar sonucu taşan boyayı temizlemek için yanınızda tiner de bulundurun. Maskeleme bandı kullanmanız da temiz bir iş çıkarmanıza yardımcı olur; Çiziğin bulunduğu bölge temizlenir ve kuru bir hale getirilir. Çiziğin etrafı maskeleme bantı ile kapatılır. İnce uçlu boya fırçası, boya kutusuna batırılır. Fırçadaki fazlalık boya silinir. Acele etmeden yavaşça birinci kat boya yapılır. Kurumaya bırakılır. Boya kuruyunca, çöküklük kaybolup tümsek görünüm elde edilene kadar boyama işlemi gerçekleştirilir. tüm işlem bittikten sonra yapılan boyanın tamamen kuruması beklenir. Hava şartlarına göre yaklaşık 3 gün bekletilir. Rötuş yapılan kısım tümsek bir şekilde tekrar maskelenir. Rötuş işlemi yapılan kısma ince su zımparası yapılır. Aracın boyasıyla aynı seviyeye indirilir. Pasta-cila işlemi yapılarak, kusursuz bir görünüm elde edilir.

Ayrıca kontrol et

İnternetin Faydaları Nelerdir

İnternetin Faydaları Nelerdir? İnternet Nedir?

İnternetin Faydaları Nelerdir? Her şey doğru ve orantılı kullanıldığı zaman, işlevini tam anlamıyla yerine getirir. …