Mehmet Aslantuğ Hayatı

Mehmet Aslantuğ Hayatı? Mehmet Aslantuğ Kimdir?

Mehmet Aslantuğ Hayatı? 25 eylül 1961 tarihinde, çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak, samsunda dünyaya geldi. Lisenin sonuna kadar eğitimini Samsunda sürdürdü Oyunculuğa, öğrencilik yıllarında tiyatro ile başladı. Üniversite eğitimini sürdürdüğü iktisadi idari Bilimler Fakültesi işletme Bölümünü oyunculuk sevdası nedeniyle bıraktı ve profösyönel olarak oyunculuk hayatına atılmış oldu.

Mehmet Aslantuğ Hayatı

1992 yılında kendi yapım şirketini kurdu. 1996 da kendisi gibi oyuncu olan Arzum Onanla evlendi. Özel televizyon kanalları için seri dramalar hazırladı, yapımcı ve oyuncu olarak çalıştı. 2003 yılında Atvde yayınlanmaya başlanan Bir istanbul Masalı adlı dizide Selim Arhan rolü ile karşımıza çıktı. Şüphesiz Bir istanbul Masalı yer aldığı en büyük yapımlardan biri oldu Mehmet Aslantuğ Can adında tek bir oğlu var.

Mehmet Aslantuğ’un Yer Aldığı Diziler

Masumiyet (Harun Orhun, Fox, Gold film Yapım, 2021), Kardeş Çocukları (Yıldırım Saner, Star Tv, 2018), Kördüğüm (Enver Bey) (2016), Racon ailem İçin, ben Onu Çok Sevdim (2013), Veda (2012), Canım Babam (2011), Hanımın Çiftliği (2009), Bir İstanbul Masalı (2003-2005), sıcak Saatler (1997-2000), Kurtuluş (1995), Yalancı (1993), Kopuk Dünyalar (1991), Başka Olur Ağaların Düğünü (1990), İz Peşinde (1989-1990), Belene (1987-1988).

Mehmet Aslantuğ Filmografi

1986 Gündoğmadan
1987 ateş Böceği
1987-1988 Belene
1989-1990 İz Peşinde
1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
1990 Vurguna İnmek
1991 Kopuk Dünyalar
1991 Karayar Köprüsü
1992 Kapıları Açmak
1993 Yalancı
1994 Yengeç Sepeti
1994 Gerilla

1995 Bir Kadının Anatomisi
1995 Kurtuluş
1996 Akrebin Yolculuğu
1997 Yeni Bir Yıldız
1997-2000 Sıcak Saatler
1999 Merdoğlu
2001-2002 Hırsız
2003-2005 Bir İstanbul Masalı
2009 Hanımın Çiftliği (Muzaffer Bey)

2010 Aşkın İkinci Yarısı (Senarist-Yönetmen)
2011 Canım Babam ( doktor Kerem)
2012 Veda (Dizi) Mehmet Reşat Bey
2013 Ben Onu Çok Sevdim – Adnan Menderes
2015 Aşkın Kokusu – Aziz
2016 Kördüğüm – Enver

Mehmet Aslantuğ’un Aldığı Ödülleri

1990-1994-1997-2004 yıllarında altın kelebek Ödülü
1992-1993-1994 yıllarında Altın Portakal
1994 yılında Altın Koza
1995 yılında Çağdaş sinema Oyuncuları
1998 yılında Altın Objektif

Ayrıca kontrol et

Melikşah Hayatı

Melikşah Hayatı? Melikşah Kimdir?

Melikşah Hayatı? Sultan Alp Arslan’ın oğlu türk Selçuklu Hükümdarı Melikşah, 1055 yılında İsfahan’da doğmuş, 1092 …