Dolgu Maddeleri Hakkında

Dolgu Maddeleri Hakkında

Dolgu maddeleri ençok nerelerde kullanılır
Nazolabial çizgiler (burundan dudak yan taraflarına uzanan çizgiler)
Dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler
Dudak üstündeki mimik çizgiler (perioral çizgiler)
Derin sivilce ve yara izleri
Dudak dolgunlaştırma
Elmacık kemiği ve yanak

Dolgu madde çeşitleri nelerdir
Geçmiş zamanlardan bu güne kadar farklı özellikleri olan dolgu maddeleri üretilmiştir. Bunlar genel olarak kollajen ve kollajen türevleri, sentetik maddeler, ameliyat dikiş ipliklerinde kullanılan vicryl, en çok kullanılan hyalüronik asit ve hastanın kendi vücudundan alınan yağlar diye sınıflandırılabilir. Genel olarak maddelerin kalıcılık süresi, yüzün doğal ifadesini koruması, vücutla uyum içersinde olması ve yüz ve vücutta alerjik reaksiyona neden olmaması göz önüne tutulması gereken temel özelliklerdir.

Hyaluronik asit nedir
Hyalüronik asit bir polisakkarit yani doğal şekerdir. insan vücudunda, canlılarda doğal olarak bulunur. Bu maddenin hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlaması ve cildi gergin tutması gibi çok önemli görevleri vardır. Hyalüronik asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir ve enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza edebilir, bu yüzden çok ideal ve en çok tercih edilen dolgu maddesidir. Kozmetik ürünlerde bol olarak kullanılır. Restylane, Perlane, Juvederm, Teosyal en çok kullanılan hyalüronik asit türevleridir. Bu dolgularda alerjik reaksiyon görülmediğinden her hangi bir alerjik test kesinlikle gerekmez ve dolguların kalıcılık süresi ortalama 6-12 ay sürer. Uygulama son derece pratik olup tek seansta gerçekleşir ve sonuçlar son derece yüz güldürücüdür. Sentetik dolgu maddeleri (Artekol,Silikon,implantlar,Goreteks) ise sentetik özelliklerinden ve olası yan etkileri fazal olduğundan tercih ettiğimiz yöntemler değildir.

Yağ enjeksiyonu nedir
Liposakşın ameliyatlarında, vücuttan alınan yağ, ince iğne kullanılarak yüz bölgesindeki kırışıklık ve çukurların altına enjekte etme esasına dayanır. Oldukça yaygın olarak kullanılan bu yöntemin olumlu sonuç verebilmesi için uygulayan uzman hekimin tekniği ve tecrübesi çok önemlidir. Yüze verilen yağ, kişinin kendi dokusu olduğu için alerjik reaksiyon yapmaz ve işlemden önce test gerekmez. Zamanla birlikte yağ eriyebildiğinden işlemin 6-12 ay arayla birkaç defa tekrarlaması gerekebilir.

Restilen uygulaması ne kadar sürer
Uygulama 15-30 dakika sürebilir. Uygulamadan sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. Önemli bir ağrı oluşmaz. Uygulama bölgesinde hafif kızarıklık veya şişlik oluşabilir. Bir-iki günde geçecektir

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …