Boyun Tutulması Nasıl Geçer

Boyun Tutulması Nasıl Geçer

Boyun Tutulması? Boyun Tutulması Nasıl Geçer? Boyun Tutulması Ağrısı? Boyun Tutulması Ne Demek?

Boyun tutulması nasıl geçer. Boyun tutulması tedavisi. Boyun tutulmasına evde ne gibi tedavi yöntemleri uygulanabilir.Evet boyun tutulması ara sıra karşılaşabileceğimiz gerçekten hareketinizi kısıtlayıcı nitelikte bir sorundur.Birçoğumuz bu sorunla evimizde başa çıkmayı uygun bulur ve yine birçoğumuzda evimizde tedavi olmayı başarırız.

İşte size evde tedavi olmamda bir sakınca yok diyorsanız, uygulanabilecek masum çözüm yolları sunuyoruz.

Boyun Tutulması tTdavisi, Boyun Tutulması Nasıl Geçer

Boyun tutulmasına evde getirilebileceğimiz tedavi yöntemlerinin başında boynumuzu sıcak tutmak gelir. Boynumuza sıcak torbalar, sıcak suyla ıslatılmış havlular koyabiliriz. Bunlar boynumuzu gevşetmeye yardımcı olacak ve boyun kaslarımızı rahatlatacaktır.

Boyun tutulmasına masaj da iyi gelebilir. Tabi bu boynunuzun tutulma şiddeti ile de ilgilidir. Eğer dokunmaya bile gelemiyorsa masaj yaptırmak tam bir işkence halini alır ki bu yüzden yalnızca çok şiddetli ağrımıyorsa bir krem yardımı ile yavaş bir şekilde masaj yapılabilir.

Boynumuzu rahat ettirecek pozisyonlarda bulunmalıyız. Yani biraz dinlendirmeliyiz onu. Çok ani hareketler yapmayıp daha sakin hareket etmeliyiz.

Gerekirse kas gevşetici ilaçlar kullanılabilir. Fakat kesinlikle doktor kontrolünde ilaç kullanmanızı tavsiye ederiz, çünkü kas gevşetici bir ilaç size iyi gelecek diye düşünürken daha zararlı çıkabilir, tehlikeli durumlarda kalabilirsiniz!

Eğer televizyon seyrediyorsak; ya da bilgisayar başında oturuyorsak, boynumuza bir destek sağlamamız gerekir. Boynumuza destek olsun diye bir yastık koyabiliriz. Çünkü boynumuzun yükü ağırdır. Ona destek olup rahatlatarak aslında yardımcı oluruz.

Ama boyun tutulmasından kurtulmak için ilk iş kendimizi rahatlatmalıyız. Stresten daha uzak bir yaşam biçimi belirlemeli ani hareketlerden kaçınmalıyız. Yukarıdaki yazı sadece pratikliktir ve sadece çok şiddetli olmayan tutulmalar için dikkate alınabilir ve biz kesinlikle uzmana başvurmanızı tavsiye ederiz.

Boyun Tutulmasına İyi Gelen Uygulamalar

Boyun Egzersizleri: 15 dakikanızı ayırarak yapacağınız basit boyun egzersizleri genellikle boyun tutulmasının geçmesi, en azından hafiflemesi için yeterlidir.

Boyun egzersizleri için dikkat edilmesi gereken nokta başlarda boynu fazla zorlamamak, sadece tutulan bölgenin bir miktar açılmasını sağlamaktır. Birkaç saat sonra bu egzersizleri tekrar ederek boynunuzun bir miktar daha açılmasını sağlayabilirsiniz.

Önce başınızı yavaşça öne doğru eğin, mümkünse çenenizi göğsünüze değdirin. Daha sonra yine yavaşça başınızı yukarı doğru kaldırın. Boynun çok zorlandığı noktalarda ağrının iyice artmaması için ilk egzersizlerde fazla zorlamayın. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın.

hareket için boynunuzu yavaşça sağa ve sola yatırın. Boynun her iki yanındaki sertleşen kasları rahatlatıcı etkisi olan bu hareketi 7 sağa, 7 sola olmak üzere 14 kez tekrarlayın.

Son olarak boyun tutulması egzersizleri arasında ağrı yapma ihtimali en yüksek olan başı sağa ve sola çevirme hareketi var. Başınızı yavaşça sağa çevirin, daha sonra ileri doğru bakar konuma getirip yavaşça sola çevirin. 7 sağ, 7 sol olmak üzere 14 kez tekrarlayın.

Bu hareketlerin tamamı başı tutan ve boyna destek olan kasların gevşemesine yardımcı olur. Tutulma istediğiniz gibi çözülmediyse 2-3 saat sonra aynı hareketleri tekrar edin.

Soğuk Kompres: Soğuk kompres tutulmanın neden olduğu ağrıyı hafifletir ve ağrıya yol açan laktik asit birikimini önler. Soğuk kompres torbanız varsa tutulan bölgeye 20 dakika kadar uygulayın. Soğuk kompres torbanız yoksa küçük bir poşeti 10-15 adet buzla doldurduktan sonra ince bir havluya sarın ve boynunuza koyun.

Torbayı elinizle tutmak yerine başınızı çok arkaya yatırmadan dayayabildiğiniz bir koltuğa oturun ve buz torbasını koltukla boynun tutulan bölgesi arasına sıkıştırın. Soğuk kompres için torba hazırlarken buz yerine buzlukta muhafaza edilen bezelye gibi dondurulmuş gıda paketlerini de kullanabilirsiniz.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …