Bayrak Nedir

Bayrak Nedir? Bayrak Ne Demek? Bayrak Nedir Kısaca?

Bayrak Nedir? Bayrak, bir ülkeyi,bir kurumu,bir örgütü veya bir topluluğu simgeleyen genelde kumaştan yapılan ve direğe asılan bir nesnedir. Bayrak sözcüğünün aslı, batraktır. Batıraktan yani batırmaktan gelir. Eski Türklerde toprağa saptanan, batırılan mızrağın üzerine hanedanlığı temsil eden renklerde kumaşlar, ipler vb. asılırdı. Mızrağın ucuna da altın veya değerli madenlerden kurt başı gibi kağanlık alameti takılırdı. Toprağa batırılan mızrak anlamındaki bayrak sözcüğü, zamanla dalgalanan milli simge ye kaymıştır.

Bayrak Nedir? Bayrak Ne Demek?

Bayraklar ilk yıllarda sadece sinyalleşmek için kullanılmıştır. Ülkelerin kendilerine bayrak belirlemesi ise, savaşlarda tarafların bir birlerini ayırt edebilmeleri için, Orta Çağ başlarında ortaya çıkan bir olgudur. Kristof Kolomb zamanında, her geminin hangi ülkeye bağlı olduğunu gösterir bir bayrak taşıması zorunlu tutulmuştur ve bunun sonucunda, günümüzdeki bayrak sistemi ortaya çıkmıştır.

Farklı bir tanım yapmak gerekirse Bir ülkenin zümrenin grup kurum veya kuruluşun ya da genel olarak ortak bir amaç için bir araya gelmiş bir topluluğun kendini ifade etmek amacıyla belirli bir yöntemle kendilerini ifade etmek amacıyla ortaya çıkmış bir semboldür.

Bayraklar, Danimarka bayrağı dünyanın en eski bayrağı olarak bilinir Dünyada dikdörtgen şeklinde olmayan tek bayrak Nepal Bayrağı Bayrak bir ülkenin bağımsızlığını bütünlüğünü birliğini konu eden semboller ve renklerden oluşan çeşitli sabit ölçekli olan semboldür bayrak sadece ülkeleri temsil etmez

Bayrak Nedir? Ülke Bayrakları Nedir?

Ülke Bayrakları NedirÜlkeleri temsil eden bayraklara ülke bayrakları, denir en önemli ve kutsal bayrak tipidir. Özel bayraklar belli bir grubu zümreyi temsil eden bayraklardır bayrakların en önemli özellikler semboller ve renklerin üstünde bir logo mantığıyla kullanılmalarıdır. Gönder bayrakları göndere çekilen bayrak tipine gönder bayrakları denir.

Bayrak Bir ülkenin bir grubun bir zümrenin belli bir kurum ya da kuruluşun kendi düzenini ve karakterini belirleyen renkleri ve amblemleri dikkatlice seçilen ,bir anlamı olan ölçüleri sabit veya belirli bir ölçekle çizilmiş bir semboldür.Kumaş dokuma vb çeşitleri bulunmaktadır

makam masa bayrakları Makam bayrakları gönder bayraklarına nazaran daha küçük ebatlarda yapılır genel olarak resmi kurumlar tarafından bir makam sahibinin masasında görürüz. Makam bayrakları makam sahibinin masasında bulunmak zorundadır Genel olarak makam bayrakları çift kanatlıdır bu da makam bayraklarının bir yanında ülke bayrağı bir yanında da sembolize edilen özel bayrakla ilintilidir.

Kırlangıç Bayraklar Nedir?

Kırlangıç Bayraklar üçgen fırfırlı baskılı olarak imal edilebilen genel olarak kullanım alanları açısından zenginlik ihtiva eden bir bayrak türüdür . Kırlangıç bayraklar bir ülkenin bir zümre veya grup ,kurum,ya da kuruluşun kendi seçebileceği ölçülerde olabilir günümüzde bu çeşitlilik göstermektedir bu tip bayraklar panayırlarda büyük içerikli ülke aktivitelerinde seçim referandum gibi kullanılmaktadır. bu tip bayraklar genel olarak tanıtım amaçlı kullanılabilmektedir.

Gönder Bayrakları Nedir?

Özel Yapım Bayraklar NedirGönder bayrakları sancakla beraber anılan bir bayrak türüdür özet göndere çekilen bayrak da diyebiliriz Ülkelere ait gönder bayrakları belirli bir ölçekle yapılır bu da yasalarca korunur bayrakların gömülmesine kadar yasalarda bayrakların kutsallığı işlenmiş bu hususa büyük hassasiyet gösterilmiştir. Bayrakların, milli bir bilinçlilik seviyesi uyandırdığı dikkate alınırsa imalatının ne kadar önemli ve dikkat gerektirdiği unutulmamalıdır.

Özel Yapım Bayraklar Nedir?

Firmalar, takımlar, siyasi partiler vb. gibi gruplar veya topluluklar için özel olarak hazırlanmış bayraklardır Boyut olarak gönder bayraklarından çok daha büyük olan bu bayraklar üzerilerine basılacak resim ve grafiklere göre ağartma, baskı yada dokuma yöntemleri ile hazırlanabilir. Genel olarak dış mekanlarda kullanılacağı için sağlam ve dış etkenlere dayanıklı olacak şekilde hazırlanır

Ayrıca kontrol et

Melikşah Hayatı

Melikşah Hayatı, Melikşah Kimdir?

Melikşah Hayatı Sultan Alp Arslan’ın oğlu türk Selçuklu Hükümdarı Melikşah, 1055 yılında İsfahan’da doğmuş, 1092 …