Anne Sütünün Sağılması Ve Saklanması

Anne Sütünün Sağılması Ve Saklanması

Anne Sütünün Sağılması ve Saklanması Bebeğinizden uzak kaldığınız durumlarda da bebeğinizi anne sütü ile besleyebilirsinizBunun için önceden göğsünüzü sağıp, gerekli olduğunda bebeğe sağılmış sütünüzü verebilirsinizGöğsünüzü elinizle veya pompayla sağabilirsinizPompalar elle, pille veya elektrikle çalışabilir.

Uygun sağma teknikleri
Elle sağma Bebeğiniz zamanında doğmuş ve sizi iyi emiyorsa, sütünüzün fazlasını almak için veya göğüs ucunu yumuşatmak için elle sağmak uygundur.

Elektrikli pompa Bebeğiniz prematüre doğmuş ve uzun süre sizi ememeyecekse, hastane tipi elektrikli pompa kiralamalısınız. Pilli Pompa Arada sağım yapacaksanız pilli pompa alabilirsiniz

Hazırlanma ve temizlik
Göğüslerinizi sağmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayınız. Göğüslerinizi temiz tutmak için günde bir kez banyo veya duş almak yeterlidirHer kullanımdan önce pompanın setlerini sıcak sabunlu su ile yıkayınız.Hastaysanız ve bir ilaç almanız gerekiyorsa doktorunuza danışınız.

Sütün elle sağılması
Ellerinizi ılık su ve sabun ile yıkayınız Göğsünüzün ucunu kaynamış, ılıtılmış su ve pamukla siliniz Baş parmağınızı göğsün üzerinde saat 1200 konumunda, orta ve işaret parmaklarınızı göğsün altına kahverengi kısmın gerisine saat, 600 konumunda yerleştirinizBu şekilde süt torbacıkları sağılacaktır.

Önce geriye daha sonra da parmaklarınızı ileriye doğru yuvarlayarak göğsünüzün ucunu sıkmayacak şekilde göğüs duvarından destek alarak öne doğru sağma işlemini bitiriniz Elinizin “C” şeklini koruyarak her saat kadranını sağmak üzere göğsünüzde parmaklarınızı dolaştırınız.

Sütün toplanması
Sağdığınız sütü temiz bir plastik veya cam şişede veya süt saklama poşetlerinde saklayabilirsinizŞişeleri tamamen doldurmadan, emziksiz bir şekilde kapak ile sıkıca kapatınızPoşetler ise lastik bir bant ile kapatılabilirSağdığınız ve poşetlediğiniz her sütün üzerine bebeğinizin ismini ve tarihi yazmayı unutmayın.

Sütün ısıtılması
Soğuk süt akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilirSütü fazla ısıtmayınBu, sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilirSütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması kesinlikle önerilmemektedir.

Donmuş sütü eritme
Buzdolabında, yavaş olarak eritiniz( 100 ccsütün erimesi birkaç saat sürebilir ).Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritmede yapılabilirKap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.

Diğer önerilerimiz
Sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
ikinci kullanımdan sonra kalan sütü atmalısınız.
Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın
Sütü buzdolabının kapağına koymayın
Sütler bir termos içinde, buz ile birlikte taşınmalıdır.

Anne sütünün saklanma süreleri
Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklayabilirsiniz.Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklayabilirsiniz

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …