Alkolizm Hakkında Yanlış Bilinenler

Alkolizm Hakkında Yanlış Bilinenler

Alkolizm hakkındaki gerçekler ortaya çıkmasına rağmen, bu konuyla ilgili yanlış inançlar daima olagelmiştir. Aşağıda bazı örnekler verilmiştir.Alkolikler iradesizdir Son 20 yıldır tıp alanında çalışanlar ve toplumun büyük bir kısmı alkolizmi bir alışkanlık olarak görmüşler ve alkolik kişinin hastalığı üzerinde denetiminin olmadığına inanmışlardır. Halen birçok kişi alkoliklerin sorununun karakter zaafı olduğunu düşünmektedir. Alkolizmin irade zayıflığı olduğu ve alkolikler için birşey yapılamayacağı düşüncesini kabul etmeye en yatkın olanlar yine alkoliklerdir. Bununla birlikte birçok alkolik de istedikleri zaman içkiyi bırakabileceklerini düşünür. Bu tür bir kendini kandırma, iyileşmenin önünde önemli bir engeldir. Tarihte birçok güçlü iradeli kahramanın alkolik olduğu bilinmektedir.

Heri Yaşlarda Alkolik Olunmaz
Alkolizm yaşlı kişilerde daha az görülmesine rağmen, her yaşta ortaya çıkabilir.

Birçok kadın veya erkekte emeklilik sonrası alkolizm sorunu başlayabilir. Emekliliğin getirdiği sıkıntı, zorunlu değişiklikler ve işe yaramama duyguları bu yaşta alkolizmin gelişmesine katkıda bulunabilirler.

Bir içki Sizi ısıtabilir
Alkol kan damarlarınızı genişletir ve sonuçta deri yüzeyinin daha fazla kanlanmasına neden olarak, geçici bir sıcaklık hissine yolaçar. Kılcal damarlarda artan kan, yaşamsal iç organlardan çekilir ve bedeninizin yüzeyine yakın bölgelerde ısı artışına neden olur.

Böylece deri yoluyla ısı kaybı olur ve beden sıcaklığı düşer. Sonuç olarak, alkol alındığında beden ısısında ciddi hatta ölümcül düşüşler olabilir.

içince Gerçek Kişiliğinize Dönüyorsunuz
Alkol ayıkken inkar edilen bazı özellikleri ortaya çıkarmasına rağmen, aşırı kullanıldığında kişilik bozukluklarına yolaçar. insanın gerçek kişiliği, alkolün etkisi altında bulunmadığı halidir.

iyileşen Alkolikler Ara Sıra Alkol Alabilirler
Alkoliklerin kendilerini bu konuda kontrol edebileceklerini düşünmek doğru değildir. Gerçek şu ki bağımlılık başladı mı eskisi gibi olabilmek oldukça zordur. En uygunu alkolün tamamen kesilmesidir.

Alkol Bir Uyarıcıdır
Bazı insanlarda alkol başlangıçta uyarıcı olabilir. Buna karşın içmeye devam edilirse yatıştırıcı etkisi ortaya çıkar.

Koyu Kahve Ayılmayı Sağlar
Kahve, alkolün baskılayıcı etkisini ortadan kaldırabilecek, uyarıcı bir madde olan kafein içerir. Eğer alkol nedeniyle zehirlenme veya diğer fiziksel belirtiler ortaya çıkmışsa kafein uyuşukluk halini azaltıp, ayılmakta yardımcı olabilir. Ancak kahve ne karaciğerin alkolü parçalama hızını arttırabilir ne de kandaki alkol seviyesini düşürebilir. Kahvenin yarattığı rahatlama kişinin ayıldığına inanmasına yolaçar, gerçekte ise bu bir yanılgıdır. Alkol hakkındakhtürn bu iddiaların sonucu ortadadır alkole bağlı trafik kazaları nedeniyle ortaya çıkan binlerce ölü ve yaralı

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …