Votka Nedir

Votka Nedir

Votka, iki kez rektefiye edilmiş aktif kömürden süzülmüş ve içilebilecek düzeye dek sulandırılımış saf alkoldür.Bunun için özel tat ve kokusu yoktur ve renksizdir. isminin Slavca su anlamına gelen “voda” wodadan geldiği sanılmaktadır.Votkanın ham maddesi çavdar,buğday ve benzeri tahıl ile patatestir.Bunlar pişirilir ve malt ile mayşelenerek şekerlendirilir.süzüldükten sonra %40-57 alkol derecesine düşürülür.içindeki alkol oranı %35 ile %70 arasında değişse de standart Rus votkasının, oranı ünlü Rus kimyacı Dmitri Mendeleev tarafından %40 olarak belirlenmiştir.Doğu Avrupa ve Slav ülkelerinde sek olarak içiliyor olsa da dünyanın geri kalanında Bloody Mary veya Vodka Martini gibi kokteyllere katılmasıyla popülerleşmiştir. votka içimi serttir ama kokteylle tatlandırabilir en güzel tat ise vişne,cola,ananas,limon gibi tatlarla kokteyl yapılabilir.

Votka Nasıl Yapılır

Votka Yapımı üç Temel Aşamadan Oluşur
  • Mayalama
    Damıtma
    Filtreleme

Daha detaylandırırsak

Mayşeleme: Kullanılacak hammadde seçildikten sonra, suyla karıştırılarak mayşe oluşturulur. Hammaddedeki nişastanın sıvıya geçmesi için belli bir basınç altındaki kazanlarda kaynatılır.

Mayalama: Maya eklenerek mayşe içinde bulunan şeker alkole dönüşür.

Damıtma: Mayalanma neticesinde elde edilen, %6-10° civarında alkol içeren sıvı damıtılarak, %90 civarında alkol içeren bir sıvı haline getirilir.

Filtreleme: Meşe kömürü, ince kum ve ya karbon filtrelerden geçirilerek yapılır.

Seyreltme: Şişelemeden önce istenilen alkol aralığını düşürülür.

Şişeleme: Yıllandırılmadan şişelenir.

Tat ve aroması olmayan votkayı, o ham alkol tadından kurtaran; filtreleme, işlemidir. Önceleri sadece su filtrelenirken artık votka üretildikten sonra da filtreleme işlemi uygulanmaktadır. Böylece daha yumuşak, içimi daha kolay bir alkol elde edilmiş olur. Süzme işlemi için genllikle odun kömürü kullanılşmaktadır ama bunun haricinde ince kum ve karbon fitrelerde kullanılır.

Filtreleme yapılmadan üretilen kaliteli votkalar da vardır. Bu markalar geliştirdikleri damıtma yöntemleri, yaptıkları damıtma miktarı, kullandıkları su vb. nedenlerle en saf tadı elde ettiklerinden filtrelemeye gerek duymazlar.

Ayrıca kontrol et

Transpalet Nedir

Transpalet Nedir? Transpalet Ne Demek?

Transpalet Nedir?  Araçların yapılış amaçları yük taşımak, ağır yükleri bir noktadan başka bir noktaya (yatay …