Tansiyon Nasıl Düşürülür Limon

Tansiyon Nasıl Düşürülür Limon

Turunçgiller familyasındandır. 3-5 metre boylarında, almaşık dizilişli, sivri uçlu, eliptik, dergisi yapraklarını dökmeyen, ilkbahar aylarında, dışı pembemsi, içi beyaz, hoş kokulu çiçekler açan, yumruk büyüklüğüne yakın, sarı kabuklu, yumurtamsı, ekşi lezzetli meyveler veren bir ağaççıktır.

Limon yetiştiriciliğinin izleri günümüzden 7000 yıl öncesine kadar gider ve ilk izler iranda görülür. Zehirlenmekten korkan roma imparatoru neron bolca limon tüketmiştir. Ama aldığı onca C vitamini 31 yaşında canına kıymasını engelleyememiştir.

Limonun avrupa içlerine yolculuğu ortaçağda arap gemileriyle başlamış. Bu yolculuk 12. yüzyilda sonunda tamamlanmıştır. Bileşiminde şekerler, asitler, özellikle sitrik asit, protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum mineralleri ile B1, 82, B3, B6 ve C vitaminleri bulunur. Halk hekimliğinde, limonun suyu olduğu gibi, meyvenin ve ağacın kabuklan ile ağacın yaprakları da şifa kaynağı olarak değerlendirilir.

Güçlendirici, uyarıcı, bakteri yok edici, ateş düşürücü, romatizma, gut ve iskorbüt iyileştirici, damar güçlendirici, tansiyon düşürücü, kan temizleyici, kan yapıcı, kan dindirici, gaz giderici, solucan düşürücü, zehri etkisizleştirici, ishal durdurucu, mikrop öldürücü ve susuzluk giderici etkiler gösterir.

Bu özelliklerinden dolayı akciğer ve bağırsak enfeksiyonları, bulaşıcı hastalıklar, kansızlık, iştahsızlık, romatizma, gut, iskorbüt, idrar yolları taşları, sindirim bozuklukları, karaciğer ve safra yetmezliği, bağırsak parazitleri, yüksek tansiyon, kanamalar, cilt rahatsızlıkları ve bakımı için önerilir.

Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklarda, boğaz ağrısı ve bademcik iltihaplarında, limon suyu ılık suyla karıştırılıp tatlandırılarak içilirse ateş düşer, vücut hastalıklara karşı direnç kazanır. Aynı karışım yorgunluğa, bitkinliğe iyi gelir, idrar yollarını temizler. Birden yükselen tansiyon için yarım limon sıkılıp sulandırılarak içilirse tansiyon düşer.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …