Sivilceye Ne iyi Gelir

Sivilceye Ne iyi Gelir? Sivilce Nedir?

Sivilceye Ne iyi Gelir? Yağ bezlerinin cilde açılan kanallarının tıkanmasıyla oluşan sivilceler, sadece yüz bölgesinde değil, sırt, omuz ve göğüs bölgelerinde de ortaya çıkar. Sivilcelerin siyah ve beyaz olarak çeşitleri vardır. İltihaplı olan sivilcelere ise püstül adı verilir ve ağrılıdır.Hemen hemen herkesin karşılaştığı hatta bazılarımızın korkulu rüyası haline gelen sivilceler, aslında oldukça önem verilmesi gereken bir cilt sorunudur. Ergenlik çağıyla beraber başlayan bu sorun tedavi edilmezse ciltte kalıcı hasarlara neden olur.

Sivilce Nedenleri

Sivilceye Ne iyi Gelir? Derimizde var olan propionibacterium acnes adı verilen bakteri sayısının artması vücudumuzda sivilce oluşumuna, hali hazırda bulunan sivilce sayılarının da artmasına neden olur.

Sivilce genetik faktörleri de içerisinde barındırır. Yani aile bireylerinde sivilce bulunması çocuklarda da olma riskini arttırır.

Böbreküstü bezlerinin salgıladığı androjen hormonunun fazla salgılanması da sivilce oluşumuna neden olan faktörler arasında yer almaktadır.

Günümüzde kullanımı iyice yaygınlaşan ve kullanım yaşı oldukça düşen kozmetik ürünlerinin kapatıcı etkisi olan ve yüzü daha pürüzsüz gösteren malzemeleri deri gözeneklerini tıkamakta ve sivilce oluşumunu hızlandırmaktadır.

Tüm bu nedenler ile birlikte sivilce oluşumuna neden olan faktörlerden en önemlisi stres ve sıkıntıdır.

Sivilcelere iyi gelmesi konusunda istediğimiz kadar çözümler üretelim, stresten ve sıkıntıdan uzak durmadığımız takdirde onlardan tamamen kurtulmamız pek mümkün olmayacaktır.

Sivilce Belirtileri

  • Sivilcelerin
  • Ciltte kızarıklık
  • Ciltte şişkinlik
  • Deride iltihap
  • Deride döküntü gibi belirtileri vardır

Sivilceye Ne iyi GelirSivilce Tedavisi

Çoğumuz tarafından yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltmek ile başlayalım. Sivilcelerin sıkılması, patlatılması onların oluşumunu durdurmaz yahut engellemez. Çünkü tam olarak sıkılamayan sivilcelerin iltihabı deri altında kalmakta ve onların yayılmasına neden olmaktadır.

Sivilcelere iyi gelen yöntemlerin başında cildin sürekli temiz tutulması gelmektedir. Bu işlem vücudun nem dengesini düzenleyen sabunlarla yapılabilir.

Derinin hava almasını sağlamak adına, fondöten ve pudra gibi deri yüzeyinin tıkanmasına neden olan ürünlerin kesinlikle kullanımına ara verilmelidir. Çünkü anlık güzel görünme hevesleri daha sonrasında bizlere kalıcı ve hoş olmayan hatıralar bırakabilir.

Elma sirkesi, sodyum bi karbonat, limon, hindistan cevizi yağı gibi malzemelerden yapılan kürler yahut temizleme işlemleri de sivilcelere iyi gelen bitkisel çözümlerdir.

Stresin sivilce oluşumuna neden olduğu bilinen bir gerçektir. Sivilce oluşumunun ve kötü görüntüsünün de stresi arttırdığı göz ardı edilemeyecek bir his değişikliğidir. Bu döngünün sürekli birbirini izlemesine izin vermeyip, kendimizle barışık olmamız da bu sorun ile karşı karşıya kaldığımız durumlarda yapmamız gerekenler arasındadır.

Tüm bunlara rağmen sivilceleriniz sizleri rahatsız ediyor ise bir hekime danışıp, onun çizdiği doğrultuda hareket etmek doğru bir hareket olacaktır.

Ayrıca diğer sağlık koşullarını da göz önünde bulundurarak aşağıdaki bitkisel çözümleri alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Karbonat

Karbonat nazik bir şekilde çalışarak sivilcelerin ortadan kalmasını sağlayabilir, çürkü karbonatın cildi temizleyici özelliği vardır. Bunun yanında cildin pH değerini dengeleyerek sivilcelerin ortadan kalkmasını sağlar.

1-2 çay kaşığı karbınata biraz su karıştırın ve elde ettiğiniz macunu nazil bir şekilde masaj yaparak cildinize uygulayın, 10 dakika sonra durulayın.

Bunun yanına su, karbonat, damla limon suyu ve tarçın tozu karıştırarak elde ettiğiniz acunu cildinize uygulayabilirsiniz.

Yulaf

Yulaf ezmesi cildinizin gözeneklerini temizler ve fazla yağı emer, böylece sivilceleri ortadan kaldırır. Ayrıca, cildinizi ölü hücrelerden arındırır.

1 çay kaşığı bal, pişirilmiş yulaf ezmesi ve 8-10 damla limon suyunu kaıştırırn. Bu karışımı masaj yaparak cildiniz euygulayın. 30 dakika boyunca beklettikten sonra cildinizi durulayın.

Fuller Toprağı

Ciltte oluşan aşırı yalanmayı emerek engeller. Özellikle yağlı ve sivilce eğilimli ciltler için faydalıdır.

Fuller toprağını su ile karıştırarak cildinize uygulayın. 30 dakika beklediketen sonra durulayın. Bu uygulama daha çok Hindistan civarında yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Haftada bir kez uygulayın.

Limon Suyu

Limonun içerdiği aistik bileşenler sivilce için oldukça faydalıdır. Limon cilt gözenklerini açarak cildin nemlenmesini sağlar.

Eşit miktarda gül suyu ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bunun yanında su ile limon suyunu karıştırarak cildinize uygulayın.

Diş Macunu

Dişlerinizi temizlemek için kullandığınız diş macununu aynı zamanda sivilce tedavisinde de kullanabilirsiniz. Sivilce tadavisinden kullanılabilecek en kolay tedavi yöntemlerinden birisidir.

Yatmadan önce etkilenen bölgeye diş macunu uygulayabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı

Sivilce tedavisinde kullanılan diğer tedavi metodu çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı antiseptik olarak harekete der ve cilt gözeneklerini temizler. Buna ek olarak sivilceye eden olan bakterileri öldürür.

Etkilenen bölgeye günde 3 kere çay ağacı yağı uygulamanız yeterli olacaktır.

Eğer çay ağacı yağını cilde direkt uygulamanız tahrişe neden olursa suyla inceltmelisiniz.

Portakal Kabuğu

Asidik özellikleri ve C vitamini deposu olması sivilce tedavisinde baş rol oynamasını sağlar. Kabuk suyunu sivilce tedavisind ekullanabilirsiniz ama kabuğu daha etkili olabilir.

Poratak kabupunu güneşte kuruttuktan sonra, kabukları suda kaynatın hamur halini alana kadar. Daha sonra oluşan macunu cildiniz euygulayın. 30 dakika bekttikten sonra yüzünüzü durulayın.

Çemen

Çemen yapraklarını anti inflamatuar, antioksidan ve antiseptik özellikleri sivilce tedavisinde kullanılabilmektedir.

Pürüzsüz bir macun yapmak için su ile taze çemen yapraklarını karıştırın. Etkilenen alana bitkisel macunu sürün ve yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …