Şampuan Nedir

Şampuan Nedir

Saçtaki yağ, kir, deri parçacıkları, kepek, çevreden bulaşan tozlar ve diğer kirli parçacıkların, su yardımı ile saçtan ayrılarak, saçın temizlenmesini sağlayan bir temizlik maddesidir Şampuan su ile temas ettiğinde köpüren bir maddedir. Saçınızı şampuan ile yıkadığınızda saçlı derinizi ve saçınızı temizlerken, saçınızın doğasında bulunan yağları da saçınızdan uzaklaştırabilir

Şampuanlama genellikle saçın taranmasına ve şekil verilmesine kolaylık sağlayan saç kremi ile birlikte kullanılmaktadır Şampuan, Sir Alusandro Benett tarafından 1920 li yıllarda üretilmiştir. Ancak saçı temizlemek üzere kullanılan bu sabun sonradan sağlığa zararlı bulunmuştur.

Şampuanda kullanılan bazı kimyasal maddeler şöyledir Sentetik bitki ekstratı SLS Sodium Lauryl Sulphate SLES ALES Ammonium Lauryl Ether Sulphate Cocamide DEA PEG – 12 Dimethicone Etilen Glikol Distearat Kıvamlaştırıcılar Selilöz türevleri Polietilen glikol diesterleri Renklendiriciler Parfüm Paraben koruyucular Methyl-, Ethyl-, Propyl-, Butyl-, Benzyl Alcohol, Isobutylparaben, Sodium Methyl-, Methylchloroisothiazolinone yada Sodium Propylparaben, Methylisothiazolinone Polyquaternium-7 Climbazole

Yukarıda adı geçen maddeler hemen hemen marketlerde bulunan tüm şampuanlarda yer alan kiyasallardır. Bununla birlikte bazı şampuan üreticileri kimyasal maddelerden mümkün olduğunca kaçınarak doğal, organik, bitkisel, bitkiden türetilmiş türü şampuanları da piyasaya sürmüşlerdir.

Dünyaca ünlü şampuan markalarına örnek olarak Procter & Gambleın ürettiği head&shoulders ve Unileverin ürettiği Elidor gösterilebilir. Türkiyede ise başlıca şampuan markaları Canan Kozmetikin ürettiği ipek ve Evyapın ürettiği Durudur. Dünyaca ünlü organik şampuan markası olarak mop örnek gösterilebilir, ayrıca ülkemizde üretilen organik şampuan markasına da örnek Organicum organik hidrosollü şampuandır.

Ayrıca kontrol et

Transpalet Nedir

Transpalet Nedir? Transpalet Ne Demek?

Transpalet Nedir?  Araçların yapılış amaçları yük taşımak, ağır yükleri bir noktadan başka bir noktaya (yatay …