Sabah Koşmanın Faydaları Nelerdir

Sabah Koşmanın Faydaları Nelerdir
Koşmak aslında en çok efor sarf edilen sporlardandır. Genelde kilo vermek isteyen insanlar koçma sporu ile ilgilenirler. Fakat uzmanlar, koşmanın vücuda inanılmaz faydalı olduğunu savunuyorlar. Sabahları kısa mesafe yapılan koşunun bizi zinde yaptığını ve hastalıklardan koruduğunu, üstelik yaşamı uzattığını söylüyorlar. İşte, sabah koşmanın faydaları

Sabahları düzenli yapılan koşu sporu, kan basıncını dengelerken, tansiyonu normal değerlerine getirir. Uzun süre sabahları koşan insanların, tansiyon, şeker ve kolesterolü dengeye girer. Sabahları koşmaya başladığınız ilk zamanlar tansiyonunuz biraz yükselecektir. Bu nedenle, ilk koşularda kısa mesafe ve yavaş tempo seçilmelidir.

Sabahları düzenli olarak koşan insanlarda yapılan araştırmalarda, kalp krizi riskinin %50 oranında düştüğü ortaya çıkmıştır. Haftada iki gün sabahları 10 dakika kadar hafif tempolu koşmak bile sizi kalp hastalıklarından korumaktadır.Yapılan tüm sporlarda kalp daha fazla çalışarak daha fazla kan pompalar. Bu nedenle, kan dokulara, organlara çok daha fazla oksijen sağlar. Oksijenin artması ile beynin daha fazla oksijen alması sizi daha performanslı, daha dikkatli yapar. Zihinsel olarak güçlü olmanız bedeninizi de güçlendirir.

Düzenli koşu yapan insanların Alzheimer’a yakalanma riski çok daha düşüktür. Koşma sporu beyinden salgılanan dopamin hormonu sayesinde kendinizi mutlu hissetmenizi sağlar. Sabahları düzenli olarak koşan kişiler, daha pozitif ve dengelidir. Üstelik bu duygu nedeni ile her sabah koşularını aksatmazlar.

Düzenli olarak koşan kişilerin vücutları uyku düzenine daha rahat uyum sağlar. Hızlı bir şekilde uykuya dalınır ve verimli uyku uyunur. Kaygı bozukluğu ve depresyonda olan kişilerin düzenli koşmaları sayesinde uyku sorunları kaybolmaktadır.

Düzenli olarak koşan insanların vücutları sıcak ve soğuğa karşı çok daha kuvvetlenir. Bunun başlıca nedeni, metabolizmanın hızlanması ve kuvvetlenmesidir. Akciğer kapasitesinde olan artış nedeni ile daha iyi soluk alıp verme yapıldığından vücut rahatlar ve daha hızlı toksin atmaya başlar.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …