iş Bakışı Nedir

iş Bakışı Nedir? iş Bakışı Ne Demek?

iş Bakışı Nedir? iş tartışmaları yaparken karşınızdakinin alnında bir üçgen olduğunu hayal edin. Bakışlarınızı bu bölgeye yönelterek ciddi bir ortam yaratırsınız ve karşınızdaki sizin iş yapmak konusunda ciddi olduğunuzu anlar. Bakışlarınızın karşınızdakinin göz seviyesinin altına düşmemesi koşuluyla etkileşimi kontrol edebilirsiniz.

İşveren Bakış Açısı Nasıldır?

İş alımı yapmak hem zordur hem de riskli. Bazen sizin için iyi olabilecek bir personeli kaçırabilir, belki de günlük stresler yüzünden size kendisini iyi gösterememiş birisini eleyebilirsiniz. İnsan kaynakları ya da kurumun işletmecisi görüşmelerini hızlı tutabilir, analizleri farklılık gösterebilir.

İş Zekası Nedir?

Ham veriyi işleyerek daha anlamlı ve kullanışlı hale getirmek için uygulanan tüm tekniklere verilen isimdir. Şirketler İş Zekası sayesinde verileri toplar, düzenler, analiz eder ve eyleme dönüştürecek kararlar elde eder. Bu stratejik kararlar, süreç geliştirme konusunda uzun zamanlı analizlerde kullanılarak trendlerin ve fırsatların tanımlanmasında kullanılır. Özetle İş Zekası, yüzlerce yıldır hazırladığımız grafik, tablo veya haritaları tek başına kullanmaktan çıkararak, birbirleriyle ilişkilerini kurmamıza, yani veriden hikaye yaratmaya yarar.

Ancak, ham verilerin bahsettiğim stratejik kararlara dönüştürülebilmesi için öncelikle anlaşılması gerekiyor. İş Zekasının anlaşılmasında kullanılan en etkili araçlardan biri veri görselleştirmedir. Veri görselleştirme elimizdeki veri yığınlarının ne anlama geldiğini etkili bir şekilde keşfetmemizi, keşfederken de dikkate almamız gereken faktörleri belli seviyeye daraltma imkanı sunar.

Fakat İş Zekasının varlığı için çok büyük verilere, karmaşık ilişkilere veya kurumsal olmaya gerek yok, verinin olduğu her yerde İş Zekasının varlığı da mümkün. Ben İş Zekasıyla ilk tanıştığımda bizim evin tüm giderlerini aylık olarak tutmaya başlamıştım ve üç ayın sonunda hazırladığım grafiklerde beni gerçekten şaşırtan, babamı ise üzen harcamalarımız vardı. 😊

Örneğin aşağıdaki farklı departmanlarda bulunan farklı tipteki verilerin görselleştirilmesi ile hazırlanan raporlar arasında ilişkiler kurulabilir, yeni hedefler koyulabilir, anormallikler tespit edilebilir veya fırsat değerlendirmeleri yapılabilir. Burada amaç farklı platformlardaki tüm raporların tek merkezden yönetilmesi, varsa şirketin il dışı veya yurt dışı tüm çalışanlarının aynı kriterlerle sorgularını yapabilmesi. Şimdilik ne olduğunu anlayalım, nasıl yapıldığına ilerde değineceğiz.

  • “Malzeme Eksikliğinden Dolayı Makine Duruş Oranları”
    “Bölgelere Göre Satış Adedinde Bu Ay İçin Artış/ Düşüş”
    “Aramıza Yeni Katılan/ Aramızdan Ayrılan Kişi Sayısı”
    “Duran Varlıkların Yıllık Değişimi”
    “Vardiya Verimlilik Oranları”
    “İl Bazlı Satış Miktarı”
    “Projelerin Kar Dağılımı”
    “Son 3 Yılın Dönen Varlık Oranı”
    “Makinelerin Haftalık Plansız Duruş Sayıları”

Bunu şöyle düşünmenizi istiyorum. Her çocuk yazı yazmadan önce konuşmayı öğrenir. Büyüklerinden gördüklerini yorumlayarak öğrenir. Tıpkı yeni bir dil öğrenmede başarılı olanlar gibi. Veya insanlarla olan ilişkilerimizde çoğu kez “Ben kendimi davranışlarımla göstermek istiyorum, konuşmak çok basit” gibi cümleleri ya duymuşuz ya da söylemişizdir. Görmek hem kolaydır hem güven verir, doğruluğu ispatlanabilir. iş Bakışı Nedir

Ayrıca kontrol et

Transpalet Nedir

Transpalet Nedir? Transpalet Ne Demek?

Transpalet Nedir?  Araçların yapılış amaçları yük taşımak, ağır yükleri bir noktadan başka bir noktaya (yatay …