idrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Yapılır

idrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Yapılır
İdrar kaçırma her yaştan ve her cinsten insanın başına gelebilen bir rahatsızlıktır. Fakat, en çok kadınlarda görülür. Doğum sırasında, kadınlarda meydana gelen sıkıntılarda ortaya çıkabildiği gibi menopoz döneminde de görülebilir.

Gülerken, hapşırırken, öksürürken, egzersiz sırasında ve ağrı eşya kaldırırken idrar kaçırma yaşanır. Bu durumda vakit kaybetmeden bir doktora gözükmek gereklidir. İdrar kaçırmanın pek çok türü vardır. Bunlardan en fazla görülenler,

Stres inkontinans; bu tarz idrar kaçırma genelde, öksürürken, hapşırırken, eşya kaldırırken ortay çıkan kaçırmadır. Zor normal doğum yapan kadınlarda ve vajenin canlılığını sağlayan östrojen hormonunun azalması ile rahim ve vajenin sarktığı dönemlerde, özellikle menopoz döneminde görülmektedir.

Sıkışınca idrar kaçırma; tuvalete gitme ihtiyacı olanların tuvalete yetişmeden idrarını kaçırmasıdır. Daha çok nöro-musküler bir sorundur.

Aşırı aktif mesanesi olan hastalar; bu hastalıkta sürekli olarak tuvalete çıkılmaktadır. Bu nedenle, hastalarda sıkışınca idrar kaçırma oluşabilmektedir.

İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır
İdrar kaçırma tedavisinde, hafif şekilde olan kaçaklarda egzersizler ile sorun çözümlenmektedir. İleri seviyede olan idrar kaçırma olayında, genelde cerrahi tedaviler kullanılır. Stres inkontinans yaşayan hastalarda, idrar kaçırma yanı sıra vajen ve rahim sarkması varsa yaklaşık 20 dakikalık bir operasyon ile sorun komple çözümlenmektedir. Aktif mesane sorunu yaşayan hastalarda genelde idrar yolu enfeksiyonları idrar kaçırmaya neden olur. Bu nedenle, idrar yolu enfeksiyonu tedavi edilir.

İdrar kaçırma sorunu olan hastalara genelde aşırı sıvı tüketmekten uzak durmaları söylenir. Hastalara, mesane jimnastiği, kegel egzersizi, pelvis tabanı kaslarının elektriksel stimulasyonu tedavisi uygulanır. Bazı hastalarda ilaç tedavisi de uygulanmaktadır.

İdrar kaçırma nedenleri nelerdir
İlerleyen yaş aralığı, fazla kilolu olmak, kalıtımsal nedenler, kabızlık, idrar yolu enfeksiyonları, vajinal enfeksiyonlar, idrar taşları ve tümörler, zor doğum yapmak, menopoz, kanser tedavisi, sinir hastalıkları, prostat, şeker hastalığı, alkolizm, prostat ameliyatları, demans, Alzheimer, damar hastalıkları olarak sayılabilir.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …