Gökkuşağı Nedir

Gökkuşağı Nedir

Gökkuşağı Nedir? Gökkuşağı Ne Demek? Gökkuşağı Nedir Kısaca? Gökkuşağı Ne Demektir? Gökkuşağı Hakkında Bilgi?

Gökkuşağı Nedir, Düşmekte olan yağmur damlacıklarında güneş ışınlarının kırılıp yansımasıyla havada beliren yedi renkli ve kemer biçimindeki görüntü Beyaz ışık olarak yansıyan güneş ışınları, yağmur damlacıklarına rastladıklarında, her yağmur damlasının bir prizma vazifesi görmesi sonucu, tayf meydana getirirler. Böylece, gökte bir yay şeklinde kırmız portakal sarı yeşil mavi çivit menekşe renklerini belirtmesi ile gök kuşağı meydana gelmiş olur.

Gökkuşakları ışık ışınlarının yağmur damlaları ve sis tanecikleri tarafından kırılması, yansıtılması ve dağıtılması ile meydana gelir. Büyük damlaların meydana getirdiği kuşaklar en parlak ve renk ayrılması en belirgin olanlarıdır. Küçük yağmur damlalarının meydana getirdiği kuşaklar ise daha zayıf ve daha geniş olurlar. Bunun en tipik örneği sis kuşağı olarak da isimlendirilen ve sis bulutu veya buğusu tarafından meydana getirilen beyaz kuşaklardır. iki kişide baktığında aynı gökküşağını göremez. iki kişi de farklı bir gökkuşağı görecektir.Çünkü yağmur damlaları sürekli yer değiştirdikleri için görünüşü de değişmektedir.

Genellikle yarım çember olarak gözükmelerine karşın, bir dağ tepesinden veya uçaktan bakıldığında, gökkuşağı, konisi olarak adlandırılan çember şeklinde görülebilir.

Birçok kültür gökkuşağını cennet ile dünya arasındaki köprü olarak görmektedir Doğadaki en güzel manzaralardan biri olan gökkuşağı batı kültüründe umut ve şans sembolü olmuştur. iran Müslümanlarına göre gökkuşağındaki renklerin bir önemi vardır.Yeşil bolluk,kırmızı savaş ve sarı ise ölüm anlamına gelir Sibiryada güneşin dili olarak düşünülür.Güney Amerikadaki Hintliler ise denizin üzerinde görülmesinin bir şans olduğuna inanırlar. Diğer adları alkım, ebekuşağı, ebemkuşağı, eleğimsağma, hacılarkuşağı, meryemanakuşağı, alaimisemadır

Ayrıca kontrol et

Transpalet Nedir

Transpalet Nedir? Transpalet Ne Demek?

Transpalet Nedir?  Araçların yapılış amaçları yük taşımak, ağır yükleri bir noktadan başka bir noktaya (yatay …