Aşırı Terlemeye Karşı En Etkili Yöntem

Aşırı Terlemeye Karşı En Etkili Yöntem
Aşırı terleme nedeni ile pek çok insan hem sosyal hem de psikolojik olarak sıkıntı yaşıyor. Özellikle yaz aylarında terlemenin artması hayatı çok daha fazla zorlaştırır. Bölgesel aşırı terleme ve tedavisi aslında günümüz şartlarında çok basittir. İşte, aşırı terleme tedavisi

hastalarında, tiroid bezi çok çalışanlarda ve kanserli hastalarda daha çok görülür. Koltuk altı, el, ayak ve yüzde oluşan bölgesel terlemeler stres ve duygusal nedenler ile oluşmaktadır. Bölgesel terleme, sinirsel uyarım ile ter bezlerinin normalden fazla çalışmaya başlaması ile oluşur. heyecan, üzüntü, stres terlemeye neden olabilmektedir.

Aşırı terleme, hastalarda iş, sosyal hayat ve psikolojiyi direk etkilemektedir. Derinin terleyen kısmında oluşan tahrişler, kötü koku ve elbiselerde oluşan izler terleyen kişileri rahatsız eder. Ellerde oluşan terleme nedeni ile tokalaşmayan pek çok insan vardır. Bölgesel terleme bu nedenle hayatı olumsuz etkilemektedir.

Aşırı terleme tedavisi
Aşırı terleme tedavisinde, ağızdan alınan ilaçlar, iyontoforez, botoks, cerrahi uygulamalar kullanılır. Fakat, en çok botoks uygulaması ile terleme tedavisi yapılır. Terleyen bölge iyot uygulaması ile test edilir. İyot deriye sürüldüğünde, terleme varsa derinin rengi siyaha döner. Bölgesel anestezi uygulanarak, botoks bu terleyen bölgeye enjekte edilir. Böylece yaklaşık 3 ay kadar o bölgede olan ter bezleri felç edilmiş olur. Uygulama tamamen acısızdır ve kalıcı değildir.

Aşırı terlemede, bir diğer uygulama cerrahidir. Cerrahi uygulamalarda geriye dönüş yoktur. Terleyen bölgede olan ter bezleri alınır ve terlemenin önüne geçilmiş olur. Bu uygulama sonrası tekrar ter bezlerinin çalışma şansı yoktur.

Aşırı terleme tedavisinde, uygulanan cerrahi ve botoks işlemleri gebelere, kas hastalarına ve antibiyotik kullananlara uygulanamaz. Tedavinin riski az olsa bile, enjekte edildiği noktalarda kaslarda güçsüzlük oluşabilir. Aşırı terlemenin altında yatan nedenler fiziksel bir hastalık kaynaklı ise, hastalığın tedavisi ile sorun kendiliğinden de çözümlenir. Bu nedenle, kesinlikle bir doktora gözükmekte fayda vardır.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …