Site icon Nedir ve Nasıl

Sıfat Nedir? Sıfat Ne Anlama Gelir?

Sıfat Nedir

Sıfat Nedir? Sıfatlar isimleri türlü yönlerden belirten niteleyen sözcüklere sıfat denir sıfatlar, iki gurupta incelenir niteleme sıfatları belirtme sıfatları, dört gurupta incelenir işaret sıfatları soru sıfatları belgisiz sıfatlar sayı sıfatları.

Sıfat Çeşitleri Nelerdir?

Türlerine bağlı olarak sıfat çeşitleri değişkenlik göstermektedir. Diğer bir ismi ile ön ad olarak bilinen sıfatlar, amacına uygun şekilde 2 ayrı kategori üzerinden değerlendirilmektedir.

– Niteleme sıfatı,

– Belirtme sıfatı, (İşaret sıfatları, sayı sıfatları, belgisiz sıfatlar, soru sıfatları)

Sıfat Nedir? İki farklı kategoriye ayrılan sıfatlar, aynı zamanda kendi içinde de belli başlı bazı bölümlere ayrılarak değerlendirilmektedir. Sıfatların anlamı özellikleri üzerinden de ele alındığını söylemek mümkün. Bu doğrultuda sıfatlarda küçültme, sıfatlarda pekiştirme ya da sıfatlarda derecelendirme gibi hususlar üzerinde detaylı biçimde dilbilgisi eşliğinde değerlendirilir.

a) Niteleme sıfatları: kendinden sonra gelen ismin rengini, kokusunu,biçimini gösteren sıfatlara denir. nasıl sorusunu sorarak buluruz.
büyük adam, kötü iş, iyi insan, derin düşünce, akılı.

A.) işaret Sıfatları: Nesneleri Göstererek Belirten Sıfatlarlardır

B.) Soru Sıfatları: İsimleri Soru Yönünden Belirten Sıfatlardır

C.) Belgisiz (Belirsizlik) Sıfatlar: Bir Nesneyi Ona Kesinlik

D.) Sayı Sıfatları: Bir Nesnenin Sayısını Belirten Sıfatlara Denir

Adlaşmış sıfatlar niteleme sıfatlarının önündeki isim düşerse adlaşır buna da adlaşmış sıfat denir.

Pekiştirme sıfatları sıfat olan kelimenin ilk sesli harfine kadar olan kısım alınır.bu kısım m,p,r,s seslerinden uygun olanı pekiştirilir.elde edilen bu kısım sıfatın başına getirilir.

Exit mobile version