Site icon Nedir ve Nasıl

Mehmet Barlas Hayatı? Mehmet Barlas Kimdir?

Mehmet Barlas Hayatı

Mehmet Barlas Hayatı? Mehmet Barlas, 1942 doğumlu gazeteci ve televizyoncu. Birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştır, şu anda Sabah Gazetesinde yazmaktadır, aynı zamanda bir tartışma programı sunmaktadır.

Mehmet Barlas Hayatı

Mehmet Barlas 1942 yılında Ankarada doğdu. Siyasetle içiçe olan bir aileden geliyordu. Babası Cemil Sait Barlas, Gaziantep eski milletvekiliydi, aynı zamanda bir gazeteciydi. Barlas, lisans derecesini Hukuk Fakültesinden aldı. Daha sonra TRTde çalışmaya başladı, iç ve dış haberler danışmanı oldu.

Barlas Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. Gazeteci, 1968 yılında Gazeteciler Cemiyetinin yarışmasında inceleme dalında birinciliği elde etti. Birçok kanalda haber yorumcusu olarak çalıştı.

Barlas 2000 tarihli Türkiyede Darbeler ve Kavgalar Dönemi, Turgut Özalın Anıları 2000 ve 2001 tarihli Türkiye Üzerine Pazarlıklar kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. Aldığı bakanlık teklifini siyasetçi değil, gazeteci olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

Barlas, Sabah Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Aynı zamanda Emre Kongarla birlikte Yorum Farkı adlı tartışma programını sundu. Şu an ATV ana haber bültenini sunmaktadır.

Eserleri

Exit mobile version