Site icon Nedir ve Nasıl

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır Beslenme denilince ilk akla gelen anahtar kelime, yeterli ve dengeli beslenmedir. Bu beslenme şekli gebelik içinde geçerlidir.

Peki, yeterli ve dengeli beslenme nedir? Anne adayı nasıl beslenmelidir? Nelere dikkat edilmelidir?

Annenin ve bebeği sağlıklı olabilmesi için vücudun gereksinim duyduğu tüm besin öğelerini alması gerekir. Vücut proteini, vitamini, karbonhidratı ve yağları dengeli almalıdır.

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır

Gebelikteki ekstra durumunda ilk dikkat edilmesi gereken vücudun demir ihtiyacını karşılamaktır. Bunun için yeşil yapraklı sebzeler, et, karaciğer ve salata yenilmelidir. Hekim tarafından önerilen demir preparatları da kullanmalıdır.

Artan kalsiyum ihtiyacını karşılamak için günlük 2 bardak süt içilmeli ya da buna eş değer yoğurt, peynir tüketilmelidir. Az az ve sık sık beslenilmelidir. Ödemi önlemek ve doğumu kolaylaştırmak için tuz kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca hareketsiz kalınmamalıdır, kısa süreli yürüyüşler yapılmalıdır. Annenin gebelik süresince 9 ile 11 kg. alması normal kabul edilir.

Yazımızda belirttiklerimiz dışında düzenli olarak kontrollere gidilmeli, anormal bir durumda beklenilmeden doktora başvurulmalıdır.

Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi Oldukça Önemli

Hamilelikte beslenme süreci günlük bir düzen gerektirir. Her gün en az 1 bardak süt, bir kase yoğurt ve peynir muhakkak tüketilmelidir. Yumurta protein açısından oldukça zengin bir gıda olduğundan haftanın en az 3 günü muhakkak beslenme ritüeline eklenmelidir. Hamilelik sürecinde protein ve kalsiyum alımı bebeğin gelişimi için büyük önem taşıdığından ötürü süt ve süt ürünleri ile yumurta bolca tüketilmesi gereken gıdalar arasındadır.

Exit mobile version