Site icon Nedir ve Nasıl

Gripten Korunmak için D Vitamini Kullanın

Gripten Korunmak için D Vitamini Kullanın

Gripten Korunmak için D Vitamini Kullanın Grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında hepimiz C vitamini almaya çalışırız. Oysa yapılan araştırmalar üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için D vitaminin çok daha faydalı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kan D vitamini değerleri normal olan kişilerin enfeksiyonlara karşı bağışıklıkları daha iyidir.

Gripten Korunmak için D Vitamini Kullanın

C vitamini soğuk algınlığında sıklıkla kullanılan bir vitamindir. Oysa C vitamini, vücuda zararlı olan maddeleri yok eder ve bağışıklığı destekler. C vitaminin fazla alınması soğuk algınlığı ve gripten bizi korumaz. Fakat, D vitamini bu tür hastalıklardan korur. Buna en iyi örnek, çok güneşlenip, denize girdiğiniz yazlardan sonra kış ayında grip olmazsınız. Çünkü, kanda D vitamini değerleri normale döner. Kanda D vitaminin olması gereken değer, 30 ng/ml’dir. Eğer bu değerin altında D vitamininiz varsa hemen takviye yapılmalıdır.

Sürekli ofislerde olan kişiler, güneş görmeyenler, süt ve balık yemeyenlerde D vitamini değeri daima düşük çıkmaktadır. Özellikle Baltık ülkelerinde güneş az olduğundan D vitamini eksikliği çok yüksektir. D vitamini bizi kalp ve damar hastalıkları, tansiyon, şeker ve kanserlerden de koruduğundan mutlaka kullanılmalıdır.

D Vitamininin Faydaları Nelerdir?

Ne Kadar D Vitamini Alınmalıdır

Exit mobile version