Site icon Nedir ve Nasıl

Alan Nedir? Alan Ne Demek? Alan Nedir Kısaca?

Alan Nedir

Alan Nedir? Düz, açık ve geniş yer, meydan, saha orman içinde düz ve ağaçsız yer, düzlük, kayran Yüz ölçümü Eski Romada açık hava gösterisi yapılan geniş yer. mecaz Bir çalışma çevresi fizik içinde birtakım kuvvet çizgilerinin yayılmış bulunduğu varsayılan uzay parçası sinema, TV Bir alıcı merceğinin net bir görüntü sağlayabildiği derinlik ve genişliğin bütünü. spor Yarışmaların, karşılaşmaların ve oyunların yapıldığı yer, saha.

Alan Nedir?

Matematikte sınırlı, kapalı yüzeylerin ölçüsü. Şekilleri farklı olan pek çok yüzeyin alanları mesela daire şeklindeki bir yüzeyle, kare şeklindeki bir yüzeyin ölçüleri yani alanları, birbirine eşit olabilir.

Herhangi bir yüzeyin alanını hesaplamak temel prensip olarak, yüzeyi birim yüzey ölçüsüne alanlara ayırmak ve birim alanların sayısını tespit etmekle olur. Bu işlemin tatbiki, çok zor hatta bazı büyük arazi, küre yüzeyi gibi eğri yüzeyler için mümkün olmayabilir veya yapılan işlem doğru netice vermeyebilir. Bu sebepten dolayı bazı geometrik şekillerin alanlarının hesaplanması için formüller geliştirilmiştir.

Birim Alan Nedir?

Bir kenarı bir birim olan karedir ve buna bir birim kare denir. Ölçü sembolünün üzerine 2 rakamı koymak suretiyle birim2 ifade edilir. alan biriminin askatları ve katları sırasıyla yüzer yüzer küçülür ve büyür. 1 m2nin askatları

Yüzeylerin alanlarını hesaplamak için uygulanacak bir metod, yüzeyi, alanlarının, hesabı bilinen geometrik şekillere ayırmaktır. Alanları bilinen geometrik şekillere ayrılmış yüzeyin alanı bu alanların, toplamıdır.

Herhangi bir yüzey, alanları hesaplanabilen geometrik şekillere ayrılamıyorsa, bu durumda yüzeyin alanı, integral hesabı ile bulunabilir.

fx eğrisi, x ekseni, x=a veya x=b doğruları ile sınırlı bölgenin alanı.

integralinin hesaplanması ile bulunur.
fx ve gx eğrileri arasındaki alan ise

Alan Ne Demek?

Exit mobile version